Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európát destabilizálja a kvótarendszer

2015.10.06. 15:15

Budapest, 14:45

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a migrációs nyomás erősödésével Európa is egyre instabilabbá válik. A miniszter szerint fokozni kell az Iszlám Állam elleni szerepvállalást és békét kell teremteni a háború sújtotta Szíriában és Irakban.

A kvótarendszer ezzel a logikával teljesen szembemegy.

Az intézkedés értelmetlen és abszurd, az Európai Unió a tagállamok önrendelkezését érintő kérdésben vont el jogot úgy, hogy arra nem kapott felhatalmazást."

– mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője egy kedd reggeli tévés beszélgetésben.

A frakcióvezető megjegyezte, hogy amíg Európában arról vitatkoztak, hogy vállaljanak át 120 ezer migránst, csak Magyarországon át több mint 300 ezer illegális bevándorló érkezett, Európába pedig 600 ezernél is több.

Kósa szerint megkérdőjelezi a kvótarendszer logikáját az is, hogy

miért maradna például egy eredetileg Németországba indult illegális bevándorló a kvóta szerint kijelölt országában, például Szlovákiában, Dániában, Bulgáriában, Romániában?"

Ezt a logikát követve, ha a kvóta szerinti elosztáskor egy migráns schengeni tagországba kerülne,  másnap már tovább is utazhatna Németországba. A frakcióvezető kiemelte, hogy minden országnak elidegeníthetetlen joga, hogy eldöntse, kit enged be, kivel akar tartósan együtt lenni.

A kvótarendszer ellen európai polgári kezdeményezéssel lehetne fellépni, ami mellé Kósa elmondása szerint a Fidesz-frakció teljes vállszélességgel oda is áll. A kvótarendszer más igazságtalanságairól itt írtunk korábban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére