Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németország harca a számokkal: sokkal több bevándorló jöhet

2015.10.05. 18:56

Berlin, 18:45

A legújabb, a Bild német napilap által megszellőztetett másfél milliós becslés jóval magasabb, mint az a 800 ezer, amivel eredetileg számoltak. A friss kormányzati becslés szerint az idén hétszer annyian folyamodhatnak menedékstátuszért az országban, mint 2014-ben.

 

A tél sem állja útjukat

Nem véletlen, hogy Németország jelenleg ennyire hadilábon áll a számokkal. Az augusztusi nyolcszázezres előrejelzést egy hónapon belül módosították egy millióra, amelyet még a múlt hónapban tornásztak fel 1,2 millióra, most pedig másfél millióra.

A német kormányban egészen mostanáig azzal számoltak, hogy a migrációs nyomás a téli hónapok során enyhülni fog, a rossz idő kivárásra kényszeríti azokat, akik még csak fontolgatják, hogy útnak induljanak. Az új előrejelzés szerint azonban az év utolsó három hónapjában 920 ezer embert várnak, többet, mint amennyi eddig érkezett.

(Az ellenzék szerint a jelenlegi tömegeket látva a másfél milliós becslés is túl konzervatív. A zöldek szakpolitikusa szerint német belügyminiszternek pedig lehetne annyi vér a pucájában, hogy végre kiáll a nyilvánosság elé, és elismeri, hogy az első pillanattól fogva rosszul mérték fel a helyzetet.)

 

A német pontosság hiánya

A felülvizsgálatokra azonban nem csak azért volt szükség, mert egyre többen jelentek meg a müncheni pályaudvaron. A regisztrációs rendszer sem működik tökéletesen.

Augusztus végéig a hivatalos adatok szerint 413 ezer bevándorló érkezett Németország területére, szeptemberben, sajtóinformációk szerint, további 160 ezret regisztráltak. A hivatalosan bejegyzett menekültek száma eddig tehát 573 ezerre rúg. Közülük mindössze 231 ezernek fogadták eddig be a menedékkérelmét, azaz az ő esetükben indították el az elbírálási folyamatot.

A többiekről nem sokat tudni; ők útlevél nélkül érkeztek, a regisztrációjukat követően továbbálltak, eltűntek a hatóságok látóteréből, vagy csak a sorukra várnak. A Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatal szerint rajtuk kívül további 290 ezer, sehol nem regisztrált migráns tartózkodik jelenleg az országban. Õk azok, akik a zöld határon át, vagy embercsempészek révén érkeztek; többségük pedig egyáltalán nem vesz részt a hivatalos regisztrációs folyamatban.

A pontos becsléseket, így az eddiginél megbízhatóbb előrejelzéseket az is nehezíti, hogy a német szövetségi kormányzat mindent megtesz az adatok visszatartása érdekében. A számháború még csak most kezdődik, és minden újabb, az előzőnél magasabb, riasztóbb adat a bevándorlást ellenzők malmára hatja a vizet. Minden újabb számsor a kormány megítélést rontja, helyzetkezelési képességét vonja kérdőre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére