Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez történt a hétvégén

2015.10.04. 21:53

Szombat hajlanban az Afganiszátni Kunduz városában az MSF (Orovosok Határok Nélkül) kórházát megtámadták - nagy valószínűséggel - amerikai erők. Az esetnek 22 halálos áldozata van - köztük orvosok, ápolók és betegek. Az afgán hatóságok szerint a támadás oka, hogy a kórház irányából tálib harcosok nyitottak tüzet az afgán hatóságok pártján álló amerikai erőkre. Ezt az információt azonban határozottan cáfolták az MSF szóvívői. Szerintük senki nem tartózkodott az épületben a személyzeten és a betegeken kívül. 

Az oroszok a hétvégén is folytatták hadműveleteiket Szíriában. Több ISIS-hez tartozó katonai bázist is megsemmisítettek. Az Orosz Honvédelmi Minisztérium szerint összesen 10 célpontra mértek csapást a vadászgépek. Többek között az Idlib tartományában található dzsihádista kiképzőközpontot is elpusztították. Aszad szír elnök vasárnapi interjújában elmondta, hogy amennyiben az oroszokkal kötött koalíció nem működik, a térségnek befellegzett. Egyelőre minden jel arra utal, hogy Putyin kitart szövetségese mellett.

Eddig 73 halottat tartanak számon a guatemalai földcsuszamlás után. A hatóságok 350 főt továbbra is kétségbeesetten keresnek. A természeti katasztrófa következtében 125 ház romba dőlt. Az áldozatok keresése három napja tart.
Egy palesztin merénylő Jeruzsálem óvárosának damaszkuszi kapujánál egy tizenöt éves izraeli fiatalt késelt meg. A rendőrök még a helyszínen lelőtték a támadót. Az izraeli fiú nem szenvedett halálos sérüléseket, a mentők kórházba szállították. Pár órával korábban az óváros egy másik utcájában két izraelit késelt halálra az Iszlám Dzsihádhoz tartozó, Ciszjordániában élő fiatal palesztin férfi. A rendőrök rá is halálos lövéseket adtak le a helyszínen. 
Idén már több mint 300 ezer migránssal szemben intézkedtek a magyar hatóságok. Bakondi György elmondása szerint szeptember közepe óta több mint 90 ezer bevándorló lépte át a horvát határszakaszt, ami alapján jelentősen felgyorsult a migránsok mozgása. Ennek hátterében feltételezhetően az embercsempészek állhatnak.
Szijjártó Péter szombaton az ENSZ-közgyűlésen elmondta, hogy a világ és Európa soha nem állt szemben ekkora kihívással a második világháború óta, és hogy a migrációs hullámot meg kell állítani, ellenkező esetben még hosszú évekig jelen lesz a probléma. A bevándorlási hullám kiváltó okaként az elhibázott világpolitikai döntéséket és az Iszlám Állam terjeszkedését nevezte meg Szijjártó. Álláspontja szerint Európának meg kell védenie a határait, ehhez pedig egy közös európai védelmi erő felállítására volna szükség. 
Rogán Antal vasárnap a Kossuth Rádiónak elmondta, hogy az európai liberálisok Magyarország Európai Unióból történő kizárását akarják kezdeményezni. Rogán szerint az európai liberálisok nem értenek egyet azzal, hogy a magyarok megvédik az ország és a schengeni övezet külső határait. Rogán az egyoldalú uniós véleményáradattal szemben „üdítő hangnak” nevezte Orbán Viktor álláspontját a bevándorlás kérdésében.
A FAS német napilap értesülései szerint Brüsszel és Törökország új akciótervet dolgozott ki a bevándorlás megoldására. A terv értelmében a törökök európai pénzügyi támogatást kapnának arra, hogy új menekülttáborokat létesítsenek az ország területén; ezekben összesen 2 millió migránst lehetne elszállásolni. Cserébe az Európai Unió tagállamai 500 ezer migránst telepítenének át Törökországból Európába. Az ügyben folyamatosan tárgyaltak a német és a francia vezetők az Európai Bizottság elnökével, Jean-Claude Junckerrel. Brüsszel reményei szerint a részletes akcióterv már október közepére elkészül. Ezek alapján pedig újabb és a korábbinál jelentősebb vita várható a kvótarendszerről. 
Pénteken a normandiai négyek vezetői (Franciaország, Németország, Ukrajna és Oroszország) Párizsban egyeztettek. Merkel Hollande-al tartott közös sajtótájékoztatóján elmondta, hogy mindenki egyetértett abban, hogy az Iszlám Állam az elsődleges ellenség a Közel-Keleten. Hollande arról számolt be, hogy a Nyugat álláspontja szerint Oroszországnak csak az Iszlám Állam stratégiai állásaira kell összepontosítania. Véleményük szerint Asszádnak távoznia kell a hatalomból. Putyin és Oroszország azonban továbbra is szövetségesként tekint a szír elnökre az Iszlám Állam elleni harcban. 
Heves viharok és áradások sújtották Dél-Franciaországot vasárnap hajnalban. A természeti katasztrófának az eddigi értesülések alapján 16 áldozata van, és 3 embert továbbra is keresnek a mentőalakulatok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére