Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tolódik a kelet-ukrajnai választás

2015.10.03. 08:45

Párizs, 02:00

A helyi választásokat Ukrajna keleti részén 2015 után kell megtartani."

- mondta Francois Hollande francia államfő a normandiai négyek (Franciaország, Németország, Ukrajna és Oroszország) vezetőinek találkozója után pénteken Angela Merkel német kancellárral tartott közös sajtótájékoztatóján.

Nem szeretnék, hogy a választásokat olyan feltételek között tartsák meg, amelyek nem tartják tiszteletben a minszki megállapodást. Ezért lehetséges, sőt már biztos, hogy három hónapra lesz szükség a választások megszervezéséhez, és hogy túl fogjuk lépni a dátumot- 2015. december 31-et- amelyet a miniszki folyamat végének jelöltünk ki."

A megbeszélésen elsősorban biztonságpolitikai kérdésekről tárgyaltak, melyen belül a felek megállapodtak a könnyű fegyverek kivonásáról a kelet-ukrajnai front menti övezetből.

A tűzszünetet összességében tiszteletben tartják és ma újabb előrelépéseket tudtunk tenni annak érdekében, hogy ne legyen több áldozat ebben a tragikus konfliktusban"

- tette hozzá a francia elnök.

A sajtótájékoztatón Angela Merkel tolmácsolta Vlagyimir Putyin álláspontját, miszerint az orosz elnök minden feltételt megteremt ahhoz, hogy a béke helyreálljon a régióban.

A tűzszünet után ez nagy előrelépésnek könyvelhető el politikai rendezés szempontjából.
A találkozó célja az volt, hogy meggyőzzék az orosz felet a gazdasági szankciók enyhítéséről, Porosenko ukrán elnöknek pedig olyan kézzelfogható érveket adjanak a kezébe, amivel segítheti a békés rendezés tiszteletben tartását az ukrán fél részéről is.

A sajtótájékoztatón a szíriai helyzetre is kitértek

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére