Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Halálhajó: harmincnégyen fulladtak meg a görög partoknál

2015.09.14. 09:06

Farmakonisi, 9:06

Harmincnégyen fúltak vízbe, az áldozatok fele gyermek. Négy újszülött, hat kisfiú, és öt kislány vesztette életét a görög partok közelében vasárnap reggel. A szír migránsokat szállító rozoga fahajó valószínűleg zsúfoltság miatt borulhatott fel. Ez az év eddigi legtöbb halálos áldozatát követelő hajótörése. A görög partiőrség 68 embert mentett ki a vízből, másik harmincat Farmakonisi szigetén találtak meg. Nekik sikerült elúszniuk a szigetig miután a hajó felborult.

Rengetegen érkeznek, Lesbob szigeténél vasárnap 90 perc leforgása alatt 10 migránsokat szállító lélekvesztőt láttak, melyek egyenként több mint 70 embert is szállíthattak. Nagyon sok migráns Törökországból kel útra, hogy Európába érjen. Az utazás viszont rendkívüli veszélyeket tartogat.

A Földközi-tenger ebben az időszakban elég kiszámíthatatlan, és a migránsokat szállító ladikok sem éppen a legbiztonságosabbak. Jobbára régi, ócska és rozoga halászhajókon vágnak neki a szorosnak, amik túlterheltség esetén könnyen felborulhatnak. Egy ilyen hajó 10-15 emberre van kitalálva – harminc ember már csak kényelmetlenül fér el egy ilyen ladikban – ennek ellenére sokszor 70-80 migráns is utazik rajtuk, teljes életveszélyben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére