Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Róna Péter hatalmas bukása; a baloldal nem a béke pártján áll; pozitív elmozdulások az orosz-ukrán tárgyalásokon

888.hu

2022.03.11. 19:59

A nap legfontosabb hírei.

 

A magyarok jelentős része reményteli üzenetként értékelte az április 3.-i parlamenti választások szempontjából Novák Katalin tegnapi köztársasági elnökké választását.

A szavazati arányokat érdemes figyelni. Az ugye nem volt kérdés, hogy a kormánypárti jelöltet meg fogják választani. Ha nem kétharmaddal, akkor akár feles többséggel is dönteni lehetett volna róla. A kétharmadhoz pedig 133 szavazatra volt szükség. Éppen annyi, mint a Fidesz-KDNP két frakciójának a létszáma. Ha soraikban valaki kételkedett volna Novák Katalin alkalmasságában, akkor nyilván nem szavazza meg, de azt biztosra lehetett venni, hogy 51 százalék, azaz 102 képviselő legalább az igen gombot nyomja meg.

 

 

A baloldal nem a béke pártján áll, minden nap élezik az így is nehéz helyzetet – mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője pénteken az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

A kormánypárti politikus felidézte: nemrég Juhász Ferenc, a Gyurcsány-kabinet volt honvédelmi minisztere kérte számon a kormányon, hogy

miért nem ad magyar lőszert Ukrajnának.

Putyin nem bocsátkozott részletekbe, amikor a Rosszija 24 hírtelevízión bejátszott felvételen Lukasenkát tájékoztatta, csak annyit mondott, hogy gyakorlatilag napi rendszerességgel folynak tárgyalások a felek között.

Természetesen tájékoztatni fogom önt az ukrán viszonylatban kialakult helyzetről, mindenekelőtt arról, hogy hogyan haladnak most a tárgyalások, amelyek most már szinte napi rendszerességgel zajlanak. Történt néhány pozitív fejlemény, amint arról a mi oldalunk tárgyalói tájékoztattak”

– mondta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére