Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.01.27. 08:03

Terrorizmussal vádolnak egy szír férfit; Soros György Kínát támadná; gyengülnek a német kormánypártok. A nap legfontosabb hírei.
1. Terrorizmussal vádolnak egy szír férfit

Vádemelést javasol az Országos Rendőr-főkapitányság az ellen a 40 éves szír férfi ellen akit terrorcselekménnyel és határzár tiltott átlépésével gyanúsítottak meg a tavaly őszi röszkei zavargások után. A rendőrség Ahmed H. 40 éves szír állampolgárral szemben terrorcselekmény, valamint tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett, a határzár tiltott átlépésével elkövetett bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást. Tavaly szeptember 23-án migránsok egy csoportja bedöntötte a kaput a röszkei közúti határátkelőnél, és megpróbált bejutni Magyarországra. Akkor a rendőrség azt közölte, hogy a szír férfi a gyanú szerint a röszkei átkelőnél beszédeket tartott, megpróbálva irányítani a rendőrökkel szemben fenyegetően fellépő migránsokat.

2. Soros György háborút vívna Kína ellen

A kínai központi pártlap azzal vádolja Soros Györgyöt, hogy háborút indított az ország ellen. Tőzsdemegfigyelők és pénzügyi szakértők szerint spekulánsok miatt gyengült meg kedden a hongkongi dollár és a kínai jüan. A sanghaji tőzsdeindex 13 havi mélypontra, 6,4 százalékkal zuhant. A pekingi kormány igyekszik az állami média segítségével elriasztani a spekulánsokat, nemcsak a gazdasági, pénzügyi következményekre, hanem jogi lépésekre, számonkérésre is figyelmeztet. Több pénzügyi szakértő szerint Kínának megvan az oka az idegeskedésre. A kínai kereskedelmi minisztérium közleménye szerint Soros nyilvános támadást indított Kína ellen, de kiszemelt áldozatai, a jüan és a hongkongi dollár túl fogják élni a támadást.

3. Gyengülnek a német kormánypártok

A két testvérpárt a CDU és a bajor CSU kapcsolata megromlott az elmúlt időszakban. Ez a feltörekvő, bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak nevű párt malmára hajtja a vizet, a párt egyre elismertebb a társadalomban. Angela Merkel német kancellár ismét erős kereszttűzbe került. Most Joachim Herrmann bajor belügyminiszter szólította fel a berlini szövetségi kormányt, hogy amennyiben nem hajlandó a határvédelem terén visszatérni a jogszabályokhoz, és ha nem limitálják 200 ezer főben az évente befogadható migránsok számát, úgy a bajor kormány kész alkotmánybírósághoz fordulni az ügyben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére