Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2018.05.17. 07:59

Ez várható a mai nap folyamán.
Csúcstalálkozót tartanak az európai uniós és a nyugat-balkáni országok vezetői

A találkozón részt vesz Orbán Viktor magyar miniszterelnök is, aki már szerdán megérkezett Szófiába. A kormányfő az M1-nek a helyszínen elmondta, a magyar javaslat azt tartalmazza, hogy meg kell követelni az Európai Unió minden schengeni tagjától, hogy a szerződésben vállalt határvédelmi kötelezettségeit teljesítse. A szófiai csúcsértekezlet informális munkavacsorával kezdődött szerda este. Ma az uniós vezetők albán, boszniai, koszovói, macedón, montenegrói és szerb partnereikkel egyeztetnek a térség társadalmi-gazdasági fejlődéséről, az esetleges jövőbeli EU-csatlakozás felé vezető útról. A találkozó elsődleges célja az lenne, hogy az EU szorosabbra fűzze kapcsolatát a térséggel, amelyben elemzők szerint Kína, Oroszország és Törökország is ki akarja terjeszteni a befolyását, a transzatlanti feszültségek azonban teljesen felborították az európai vezetők napirendjét.

Donald Trump Washingtonban fogadja a NATO-főtitkárt a csütörtöki nap folyamán

Az amerikai elnök fogadja Jens Stoltenberget, akivel több témát is körüljárnak majd, például: a Koreai-félsziget atommentesítése, az iráni atomalku amerikai részről való felmondása, a tervezett amerikai-észak-koreai csúcstalálkozóval kapcsolatos fejlemények, a szíriai válság fejleményei, valamint a gázai eseményekkel kapcsolatos fejlemények.

Elindult Budapestről a zarándokvonat Csíksomlyóra

Hetedik alkalommal indul el a "Boldogasszony” zarándokvonat Csíksomlyóra. A zarándokokat Varga Lajos, a Váci Egyházmegye segédpüspöke, a zarándokvonat lelkivezetője áldotta meg. A vonat 05:27-kor indult útnak. Az idei csíksomlyói búcsú május 18-ától 22-éig tart majd. A vonaton több mint 250 fiatal is utazik, köztük Dél-Amerikából, a diaszpórából, Felvidékről és Kárpátaljáról érkezettek is. A Boldogasszony vonatot Nagyváradon, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Maroshévízen és Gyergyószentmiklóson ünnepség keretében fogadják majd. A zarándokok pénteken Madéfalvára, Csíkszeredába, majd Csíksomlyóra mennek, harmadnap, szombaton a csíksomlyói búcsún vesznek részt, a búcsú egyik legnagyobb keresztaljaként felvonulva a kegytemplomhoz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére