Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Bertha László

2015.11.25. 07:59

Túszdráma Franciaországban. Az orosz gép lelövésének legfrissebb fejleményei. Orbán Viktor Kínában tárgyalt.
Szíriai légtérben lőhették le az orosz gépet

Amerikai tisztségviselők szerint a szíriai légtérben érhette találat az orosz vadászgépet, melyet kedden lőtt le a török légierő. Az amerikaiak mindezt az orosz gép hőérzékelős nyomkövetésének adataira alapozzák. Törökország az incidens kapcsán többször is hangsúlyozta, hogy az orosz gép megsértette a török légteret, illetve a többszöri figyelmeztetésekre sem reagált. Moszkva szerint a gépet Szíria fölött lőtték le mindenféle felszólítás nélkül, és semmilyen fenyegetést nem jelentett Törökországra. Az orosz vadászgép egyik pilótája életét vesztette, mivel a katapultálás után a fegyveres szíriai lázadók – saját bevallásuk szerint – lelőtték őt. Később az egyik helyszínre érkező orosz helikoptert is találat érte.

Túszdráma Franciaországban

Kedd este túszdráma bontakozott ki Franciaországban a belga határ közelében. A helyszínen tűzharc alakult ki, az akció pedig a késő esti órákig is eltartott. Bár a korábbi hírek még arra hívták fel a figyelmet, hogy Roubaix a párizsi terrortámadások során használt bombák feltételezett készítőjének az otthona, később kiderült, hogy az akció nincs összefüggésben a merényletekkel. Beszámolók szerint két támadó valószínűleg egy bankigazgató és családját ejtették foglyul. A legfrissebb hírek szerint a túszejtésnek nincsenek sérültjei.

Orbán Viktor Kínában tárgyalt

A magyar miniszterelnök Szocsouban tárgyalt a kínai kormányfővel, Li Ko-csianggal. A tárgyaláson szóba került a magyar mezőgazdasági termékek kínai exportjának bővítése, valamint a kínaiak által építendő gyorsvasút tervei is, mely Magyarország és Szerbia között közlekedne. A találkozón Orbán Viktor köszöntet mondott Kínának, mivel súlyos gazdasági helyzetből segítette visszatérni Magyarországot a „növekedés és a fejlődés útjára”. Szóba került továbbá a Magyarország és Kína közötti újabb repülőjáratok kérdése is, valamint Orbán Viktor tájékoztatta a kínai félt, hogy jelenleg milyen kihívások előtt áll az Európai Unió.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére