Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Bokor Gábor

2017.09.20. 07:59

Hatalmas pusztítást okozott a mexikói földrengés; Már három gyanúsítottat tartóztattak le a britek; Magyarország pedig több kétoldalú megállapodással is gyarapodott. Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.
Magyarország több kétoldalú megállapodással is gyarapodott

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ-közgyűlés 72. ülésszaka alkalmából New Yorkban tett látogatása alkalmával több kétoldalú megállapodást is aláírt. A külügyminiszter elmondta, hogy kedden aláírták a kirgiz diplomáciai akadémia, valamint a Külügyi és Külgazdasági Intézet közötti megállapodást, amelynek nyomán diplomatacserékre és képzésekre nyílik lehetőség a fiatal diplomaták számára. Ecuadorral is megállapodást írt alá Szijjártó Péter, mégpedig 75 ösztöndíjas helyről, amelynek eredményeként ecuadori hallgatók kezdhetik meg a tanulmányaikat magyarországi egyetemeken. A külügyminiszter arról is beszélt, hogy a magyar külpolitikának mindig is a homlokterében állt a Nyugat-Balkán, és szoros az együttműködés Bosznia-Hercegovinával. A most aláírandó turisztikai megállapodással olyan szakmai együttműködés kezdődik, amely mindkét irányba növelheti a turizmust.

Hatalmas pusztítást okozott a mexikói földrengés

Magyar idő szerint kedden késő este pusztító erejű földrengés rázta meg Mexikó középső részét. A rengések következtében több toronyház is összedőlt a fővárosban. Úgy tudni, hogy eddig már 150-en haltak meg, azonban továbbra is rengeteg az eltűnt. A nagy erejű rengés következtében jelentős gázszivárgások voltak és tüzek is keletkeztek. A leomlott épületek között számos lakótömb mellett egy gyár, egy szupermarket és egy óvodát magába foglaló iskolaépület is van. Enrique Pena Nieto mexikói elnök összehívta az országos válságtanácsot, és helikopterről szemlélte meg a katasztrófa következményeit. A földrengés miatt csaknem négymillió ember maradt áram nélkül.

Már három gyanúsítottat tartóztattak le a britek

A brit rendőrség tájékoztatása szerint kedden késő este egy újabb embert vettek őrizetbe a múlt pénteki, metróban elkövetett terrortámadással összefüggésben. Õ a harmadik, akit az országos nyomozás kezdete óta elfogtak. A Scotland Yard bejelentette, hogy a férfit Newport városában fogták el. A brit fővárosban péntek reggel, a csúcsforgalomban egy pokolgépszerű szerkezet lépett működésbe, melynek következtében többen égési sérüléseket szenvedtek. A szerkezet nem robbant fel, csak nagy erővel lángra kapott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére