Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2017.07.20. 07:59

Megszilárdultak a magyar-izraeli kapcsolatok; egymillió gyerek jut ingyen tankönyvhöz; és Magyarország ott segít, ahol csak tud. Indul a nap, a legfontosabb hírek a reggeli mellé.
Megszilárdultak a magyar-izraeli kapcsolatok

Izrael és Közép-Európa, Izrael és Magyarország olyan jövőt képzel el, amelyben fontos dolgok kötik össze őket, így a hazájuk és a nemzetük iránti szeretet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az abból az alkalomból elmondott beszédében, hogy Benjamin Netanjahu a Dohány utcai zsinagógába látogatott. Az izraeli miniszterelnök a MAZSIHISZ-nél tett látogatásán elmondott beszédében ismét hitet tett a két ország és nép sikerre ítélt jövőbeli együttműködése mellett. A látogatásról bővebben ITT olvashattok.

Egymillió gyerek jut ingyen tankönyvhöz szeptembertől

A kormány döntése értelmében a szeptemberben kezdődő új tanévtől már nemcsak az alsó tagozatos diákok, hanem az 5-9. osztályos tanulók is ingyen kapják meg a tankönyveket. Az oktatási intézmények a szeptemberi indulásra több mint 13 millió könyvet rendeltek meg, amelyből 12 millió a diákokhoz, a többi a könyvtárakba jut. Õsztől már több mint egymillió diák lesz ellátva ingyen tankönyvvel, továbbá a 9. évfolyam fölött is jár az ellátás a rászoruló – többek között a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult – gyerekeknek. Az intézkedésről bővebben ITT tudtok olvasni.

Magyarország libanoni keresztény templomok helyreállítását segíti

A kormány döntése alapján Magyarország több libanoni, keresztény templom felújításának költségeihez is hozzájárul. A legfrissebb, Magyar Közlönyben szereplő kormányhatározat szerint erre 460 millió forintot különített el a kabinet. A kormányhatározat szövege szerint a kormány egyetért a libanoni keresztény közösségek támogatásával, helyben maradásának elősegítésével és a közel-keleti kereszténység identitása megtartásában rendkívül fontos szerepet játszó, a közösségek által használható templomok meglétének szükségességével. Az intézkedésről, és arról, hogyan segít Magyarország a keleti keresztényeknek, bővebben ITT tudtok olvasni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére