Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2017.01.19. 07:59

Botka lemondását követelik Szegeden; a bankárok szerint is pörög a magyar gazdaság; több mint 6200 jogsértést tárt fel 2016-ban a NAV. A nap legfontosabb hírei.
Botka László lemondását követelik Szegeden

Az MSZP elnöke, Molnár Gyula szerdán kijelentette, hogy az MSZP országos elnöksége egyhangúlag támogatja Botka László miniszterelnök-jelöltségét. A szegedi polgármester megkapta a felhatalmazást a pártjától, hogy tárgyaljon a lehetséges szövetségesekkel. A bejelentés után pár órával a Szegedi Konzervatív Kör már nyílt levélben követelte a polgármester lemondását: "Ha Ön hiteles akar lenni az országos politikában, akkor legyen a vidékiben is az. Legyen korrekt és adja át a városvezetői széket másnak. Mondjon le! Azonnal!" – írják közleményükben.

A bankárok szerint is pörög a magyar gazdaság

Rendkívül kedvezőek a magyar gazdaság kilátásai, idén és jövőre is 3 százalék fölött lehet a GDP bővülése. A növekedést elsősorban a lakossági fogyasztás húzza, amely idén 5 százalékkal bővül, emellett a kedvező külső környezet és az expanzív fiskális politika is segíti a növekedést. 2017-ben a beruházások várhatóan 6-7 százalékkal nőnek, részben amiatt, hogy a banki hitelezés is erőteljesebb ütemre kapcsol. A forint árfolyama az euróval szemben továbbra is a 310 forint körüli szinteken marad.

Több mint 6200 jogsértést tárt fel 2016-ban a NAV

A kár 110 milliárd forintra rúg – írta a Magyar Idők csütörtöki számában. Sárközi Alexandra, a NAV bűnügyi szóvivője a lapnak elmondta, hogy a legnagyobb kihívást tavaly is a közteherviseléssel kapcsolatos visszaélések leleplezése jelentette. Az esetek közül 2600 alkalommal kezdtek vizsgálódásba költségvetési csalás miatt a pénzügyi nyomozók, az ügyek együttesen százmilliárd forintos kárt okoztak az államkasszának. Az áfacsalások elkövetői az utóbbi időkben nemigen változtattak módszereiken.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére