Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Bertha László

2017.01.06. 07:59

Ausztria is meghosszabbítja a határellenõrzéseket; erõsödött a jobboldal, gyengült a baloldal Németországban; a rendszerváltás óta nem dolgoztak ennyien Magyarországon.
Ausztria is meghosszabbítja a határellenőrzéseket

Németországhoz hasonlóan Ausztria is azt tervezi, hogy tovább hosszabbítja határain az ideiglenes jelleggel bevezetett ellenőrzések hatályát – derült ki Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter nyilatkozatából. Sobotka ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy amíg az unió nincs olyan helyzetben, hogy megvédje külső határait, Ausztria is nemzeti hatáskörben hoz védekező jellegű intézkedéseket.

Erősödött a jobboldal, gyengült a baloldal Németországban

A németek többsége a berlini terrortámadás ellenére is biztonságban érzi magát egy friss közvélemény-kutatás szerint. A felmérés alapján nőtt a CDU/CSU és az AfD támogatottsága, míg a baloldali pártoké csökkent. Ugyanakkor a válaszadók 40 százaléka szerint továbbra is a bevándorlás jelenti a legfontosabb politika témát, melyet meg kell oldania a német kormánynak. A németek többsége elsősorban a titkosszolgálatok tevékenységével elégedetlen.

A rendszerváltás óta nem dolgoztak ennyien Magyarországon

A rendszerváltás óta nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most, döntő részben a versenyszférában bővült a foglalkoztatás 2010 óta. Összesen 4 millió 414 ezren dolgoztak tavaly szeptember-novemberben, ami 705 ezerrel haladja meg a 2010-es adatot. A foglalkoztatási ráta tehát 67,5 százalékra nőtt a 2010-es 54,6 százalékról, ezzel Magyarország meghaladta az uniós átlagot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére