Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

2015.10.26. 07:59

1. Juncker nem hozta el a megoldást

A balkáni államok vezetőivel történt egyeztetés csak rövid távú eredményeket produkált. Az Európai Bizottság elnöke által összehívott válságtanács megállapodott 100 ezer menekültet befogadni képes táborok építésében (Görögországban 50 ezer, a Balkánon további 50 ezer), valamint a migránsok regisztrációjának felgyorsításában, és a határok védelmének erősítésében. Jean-Claude Juncker szerint a válságnak nem lesz megoldása varázsütésre.

 

2. Új konzervatív kormány Lengyelországban

A Jaroslaw Kaczynski elnökölte Jog és Igazságosság Pártja (PiS) leváltja a nyolc éve kormányon lévő Civil Platform vezette koalíciót. Az exit pollok tanúsága szerint a PiS olyan arányú győzelmet aratott, hogy 1989 óta az első párt lehet, amelyiknek nem kell partnert keresnie a kormányzáshoz. A párt kormányfő-jelöltje Beata Szydlo, a jelenlegi elnök korábbi kampányfőnöke.

 

3. Oroszország megtalálta az USA gyenge pontját

Az Egyesült Államok aggodalmát fejezte ki a Csendes-óceánon, az Északi-tengeren és az Atlanti-óceán nyugati partvidéke mentén cirkáló orosz tengeralattjárók és kémhajók miatt. Az amerikaiak attól félnek, hogy egy esetleges konfliktus során az oroszok elvágják a tenger mélyén futó, az USA-t a világ többi részével összekötő internetkábeleket, megbénítva ezzel az ország kommunikációját. A Pentagon szerint az oroszok a nehezen megközelíthető támadási pontokat keresik, ez pedig aggasztja az amerikai kémeket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére