Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Bertha László

2016.11.24. 07:59

Új névsorral nyugtatná meg tagságát az MSZP; Merkel: a nyitottság nagyobb biztonságot nyújt; ma írják alá a bérmegállapodást.
Új névsorral nyugtatná meg tagságát az MSZP

Csütörtökön döntenek a fővárosi szocialista országgyűlési képviselőjelöltekről. Sajtóinformációk szerint a választókerületek javaslatai alapján ezen a listán már csak szocialista jelöltek szerepelnek. Korábban kiszivárgott egy olyan névsor is, mely az MSZP és a Demokratikus Koalíció külön megállapodásáról tanúskodott. Ez a mostani lista vélhetően csak a tagság megnyugtatására szolgál, ugyanis a háttérben továbbra is folytatódnak az alkudozások az MSZP és Gyurcsány Ferenc pártja között.

Merkel: a nyitottság nagyobb biztonságot nyújt

A német kancellár szerint tovább kell dolgozni a legális migráció lehetőségeinek megteremtésén. Angela Merkel úgy véli, Németországnak a nyitottság nagyobb gazdasági és társadalmi biztonságot nyújt, és jobban hozzájárul a béke és a szabadság megőrzéséhez, mint a bezárkózás. A német kancellár eredményesnek nevezte a menekültválság kezelését, és hangsúlyozta: tovább kell dolgozni a legális migráció lehetőségeinek megteremtésén és az EU-Törökország megállapodáshoz hasonló egyezmények kidolgozásán más partnerekkel.

Ma írják alá a bérmegállapodást

Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében csütörtökön írják alá a szociális partnerek a kedden megkötött bérmegállapodást, amelynek értelmében jövőre 15 százalékkal nő a minimálbér és 25 százalékkal emelkedik a bérminimum, a munkaadói járulék pedig öt százalékponttal csökken. A minimálbér jövőre bruttó 127 650 forint lesz, 2018-ban pedig 137 862 forintra nő, miközben a garantált bérminimum 2017-ben bruttó 161 250 forintra, majd 180 600 forintra emelkedik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére