Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.11.10. 07:59

Törökország távolabb került ez EU-tagságtól; Colleen Bell nem tudja meddig marad Budapesten; elõbbre hozná a szakszervezet az egészségügyi béremelés második ütemét. A nap legfontosabb hírei.
Törökország távolabb került ez EU-tagságtól

Az utóbbi időben a jogállamiság, valamint az alapvető jogok tekintetében is romlott a helyzet Törökországban, és ez jelentősen megnehezíti azt, hogy Ankara eleget tegyen az uniós csatlakozás feltételeinek – hangsúlyozta az Európai Bizottság a bővítési folyamat állását értékelő, szerdán közzétett jelentésében. Mint a jelentésben írják: "a júliusi 15-i puccskísérlet önmagában támadás volt a demokrácia ellen. A helyzet súlyosságára való tekintettel jogos volt a gyors reagálás. Az utóbbi hónapokban elfogadott intézkedések mértéke és kollektív jellege azonban nagyon súlyos aggodalmakra ad okot. Ezek a lépések, ide értve a halálbüntetés visszaállításának mérlegelését, egyre inkább összeegyeztethetetlennek tűnnek azzal, hogy Törökország hivatalosan az EU tagjává szeretne válni".

Colleen Bell nem tudja meddig marad Budapesten

Donald Trumpnak is folytatnia kell a szoros együttműködést az Európai Unióval és a NATO-val – jelentette ki Colleen Bell amerikai nagykövet Budapesten. Bell várakozása szerint a republikánus jelölt választási győzelme után sem lesz jelentős változás az amerikai külpolitikában, melynek a gazdaságilag és politikailag erős, stabil Európa az érdeke. A demokraták által kinevezett nagykövet természetesen kitért Orbán Viktor korábbi beszédére is. Colleen Bell szerint „meglehetősen szokatlan” volt a magyar miniszterelnöktől, hogy már a kampány alatt kommentálta Donald Trump egyes kijelentéseit. A Barack Obama elnökségét is méltató nagykövet azt is elmondta, hogy nem tudja, meddig tart a megbízatása Magyarországon, de addig is teljes erőbedobással végzi a munkáját.

Előbbre hozná a szakszervezet az egészségügyi béremelés második ütemét

A Magyar Hírlap szerint előrébb hozná a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete az átfogó egészségügyi béremelések második, jövő év novemberére tervezett ütemét. Az újság csütörtöki cikkében felidézi: az idei egészségügyi béremelés hátrányosan érintette azokat a szakorvosokat, akik a frissen végzett szakorvosok támogatásában részesültek. A béremelések miatt a korábban nekik járó kedvezmény megszűnésével mintegy ötszáz szakorvos havi fix bevétele csökkent. Miután ez kiderült, az egészségügyi államtitkárság jelezte: azok, akik 2016. szeptember 1-je előtt kaptak fiatal szakorvosoknak járó többletet, a jövőben dönthetnek arról, a támogatást vagy az általános alapbéremelést választják a 2017 novemberében esedékes második béremelési lépcsőig. A Reszasz szerint azonban nem ez a megoldás, hanem a fizetésemelések második ütemének előre hozása 2017. január 1-jére.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére