Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Bertha László

2016.11.03. 07:59

Lavrov: az USA egyedül képtelen megoldani a globális válságokat; reális lehet a jövõben a 40 százalékos béremelés; újabb földrengés volt Olaszországban.
Lavrov: az USA egyedül képtelen megoldani a globális válságokat

Az orosz külügyminiszter szerint Washingtonnak mindenképp le kell ülni a tárgyalóasztalhoz Moszkvával, hogy megoldást találjanak a nemzetközi válságokra. Lavrov hozzátette, hogy minderre a 2014-es ukrán válság előtt már többször is volt példa. A külügyminiszter szerint a nemzetközi közösségnek nem Washington játékszabályait kellene játszania. Lavrov úgy véli, még két-három hónappal ezelőtt is nyilvánvaló volt, hogy az Obama-kormányzat diktálja a narratívát a nemzetközi konfliktusokban.

Reális lehet a jövőben a 40 százalékos béremelés

György László közgazdász szerint reális, hogy 5 éven belül akár 30-40 százalékkal megugorjanak a reálbérek Magyarországon. Ekkora bérnövekedés következtében jelentősen megugrana az életszínvonal, és nem mennének Nyugat-Európába dolgozni a magyar munkavállalók. Jelenleg nyugaton lényegesen magasabb a GDP-ben mért bérhányad.  A Munkástanácsok elnöke, Palkovics Imre a szerdai szakszervezeti egyeztetéseket követően elmondta, hogy a bértárgyalásokon továbbra is ragaszkodnak a járulékcsökkentéssel együtt járó béremeléshez.

Újabb földrengés volt Olaszországban

Az amerikai földtani intézet jelentése szerint ötös, az olasz szeizmológiai központ szerint 4,8-as erősségű földrengés rázta meg Olaszország középső részét csütörtök hajnalban. A rengés epicentruma mintegy ötven kilométerre délkeletre volt Perugiától, 10 kilométerrel a felszín alatt. Az amerikai földtani intézet adatai szerint 1 óra 35 perckor mozdult meg a föld. Azóta több mint 1100 utórengést jegyeztek fel, közülük húsz volt nagyobb négyes erősségűnél.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére