Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.10.07. 07:59

A kormány javítana az emberek helyzetén; a lengyelek többsége támogatja a vasárnapi zárva tartást; az AfD vezetõje trágyához hasonlította a migránsokat és befogadóikat. A nap legfontosabb hírei.
A kormány javítana az emberek helyzetén

A rezsicsökkentéshez hasonló intézkedések jöhetnek. A stabil gazdasági helyzetnek köszönhetően az elkövetkező időszakban valószínűleg csökkenni fog a személyi jövedelemadó, annak ellenére hogy ez akár 600 milliárd forintjába is kerülhet az államkasszának. A lakosság terheinek csökkentése érdekében az ÁFA-ból is le fognak faragni. Jó hír, hogy emelkedni fog a minimálbér és a közszférában dolgozók bére is. A járulékcsökkentés is napirenden van, de a költségvetés még nem teszi lehetővé az egyszeri nagy mértékű csökkentést.

A lengyelek többsége támogatja a vasárnapi zárva tartást

Első olvasatban nagy többséggel elfogadta csütörtökön a lengyel törvényhozás az üzletek vasárnapi nyitvatartásának korlátozásáról szóló törvényjavaslatot. A jogszabály alapján a kiskereskedelmi üzletek vasárnap nem nyithatnak ki, a tilalom azonban nem vonatkozik a benzinkutakra, a gyógyszertárakra, a kis pékségekre és a kis élelmiszerboltokra, ahol maga a tulajdonos dolgozik. A legnagyobb lengyelországi szakszervezet, a Szolidaritás a katolikus egyházzal közösen több mint félmillió aláírást gyűjtött korábban a korlátozás érdekében. A CBOS lengyel közvélemény-kutató intézet szeptemberi felmérése szerint a lengyel társadalom 61 százaléka támogatja a vasárnapi zárva tartást. A kormánypárt szerint az áruházi pénztárosok már több mint 20 éve várnak a vasárnapi munkatilalomra.

Az AfD vezetője trágyához hasonlította a migránsokat és befogadóikat

A bevándorlásellenes német párt vezetője Frauke Petry trágyához hasonlította az olyan társadalmakat, amelyek befogadják a migránsokat. Az AfD egyre nagyobb népszerűségnek örvend szerte Németországban. A szakértők szerint biztosra vehető, hogy a 2017-es parlamenti választások alkalmával bekerülnek a szövetségi parlamentbe is. A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint Frauke Petry Stuttgartban elmondott hétfői beszédében hasonlította a trágyához a migránsokat. A pártvezér szerint a média folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy a migránsokat befogadó társadalmak mennyire diverzek, amivel kapcsolatosan azt mondta: "hogyan kellene értelmeznünk azt, hogy Németország sokszínű? A trágya is sokszínű."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére