Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.10.05. 07:59

Magyarországi SIM-kártyákat is használhattak a terroristák; Moszkva borsot tör az amerikaiak orra alá; kevés a háziorvos Magyarországon. A nap legfontosabb hírei.
Magyarországi SIM-kártyákat is használhattak a terroristák

Egyetlen hajléktalan személy nevére hozzávetőlegesen kétszázezer feltöltős telefonkártyát vásároltak magyarországi szervezett bűnözői körök a Magyar Telekomtól. A kártyák egy része a párizsi és a brüsszeli terrorcselekményeket végrehajtó terroristasejt tagjaihoz vándorolhatott. A Magyar Idők értesülései szerint a hajléktalan férfi csak egyetlen kártyát vett meg személyesen, akkor is csak megbízást teljesített egy külföldi számára. A többi kártyát kisebb tételekben már a férfi adataival visszaélve vették meg, a vásárlások azonban nem egy időpontban történtek, hanem hónapokon keresztül.

Moszkva borsot tör az amerikaiak orra alá

Az oroszok rakétaelhárító rendszert telepítenek Szíriába. Moszkva szerint azért van erre szükség, hogy megvédjék saját csapataikat, bázisaikat a felkelőkkel szemben. Washington közben aggódik, a hírre úgy reagált, hogy bár az amerikai légierő gépeire nem jelent veszélyt az orosz rakétapajzs, mégis aggodalommal figyelik az oroszok újabb erődemonstrációját. A CNN információi szerint az orosz hadsereg három szíriai helyszínre szeretné telepíteni az S-300-asokat. Kettőt Aszad állásai közelébe, egyet pedig valószínűleg az oroszok kezében lévő légibázisnál építenek ki.

Kevés a háziorvos Magyarországon

Összesen 514-en kezdték meg a háziorvosi képzést 2012-től az ország négy orvosi egyetemén, és mostanáig 501-en végeztek, miközben néhány éven belül 2200 praxis válhat betöltetlenné – írta szerdai számában a Magyar Nemzet. Selmeczi Kamill, az Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke a lapnak elmondta: Magyarországon 6750 működő háziorvosi praxis van, ebből mintegy 300 tartósan betöltetlen. A fiatalok azonban az alacsony finanszírozás miatt nem választják nagy számban ezt a pályát. Aggodalomra adhat okot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal összefoglalója a helyettesített, állandó orvossal nem rendelkező helyek számában a 2014-et megelőző hat év során 90 százalékos emelkedést mutatott ki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére