Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

888.hu

2016.10.03. 07:59

Október 2-án a magyarok nemet mondtak a kvótára; Orbán: a fegyver elég erõs lesz Brüsszelben is; tavasszal kezdetét veheti a brit kilépési folyamat. Ezek a nap legfontosabb hírei.
Október 2-án a magyarok nemet mondtak a kvótára

Vasárnap 19:00-ig a választópolgárok 43,91 százaléka járult az urnákhoz, ez összesen 3 506 614 ember.  Az érvényes szavazatok száma: 3 338 481. Ebből összesen 55 758-an szavaztak igennel a feltett kérdésre, ez az érvényes szavazatok 1,69 százaléka.  3 282 723-an nemet mondtak a brüsszeli kvótákra. Ez az érvényes szavazatok 98,33 százaléka. Ezzel a magyar választópolgárok egyértelműen kinyilvánították akaratukat: elutasítják a kötelező betelepítési kvótákat.

Orbán: a fegyver elég erős lesz Brüsszelben is

13 évvel azután, hogy egy népszavazáson nagy többséggel az Európai Unióhoz való csatlakozásról döntöttünk, ma a magyarok ismét egy európai ügyben hallatták a hangjukat. Nagyszerű eredményt értünk el, mert felülmúltuk az akkori eredményt – jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz-KDNP eredményváróján. A nemek kiemelkedő aránya miatt a miniszterelnök bejelentette, hogy alkotmánymódosítási javaslatot nyújt be a parlamentnek a vasárnapi kvótanépszavazás után, mert „az emberek akaratát rögzíteni kell az alaptörvényben”.

Tavasszal kezdetét veheti a brit kilépési folyamat

Theresa May a The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lapnak elárulta, hogy 2017 tavaszán hivatalosan is előterjeszti az 1972-es csatlakozási törvény visszavonását. Ez a jogszabály rögzíti ma is Nagy-Britannia EU-tagságát. A kormány tevei alapján azonban a csatlakozási jogszabály kivezetéséről intézkedő törvény teljes körűen csak attól a pillanattól lesz hatályos, amikor Nagy-Britannia hivatalosan kilép az Európai Unióból.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére