Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.09.09. 07:59

Orbán: a népszavazás Magyarország jövõjérõl szól; szexuális zaklatás és lopás miatt vettek õrizetbe egy migránst Budapesten; Észak-Korea atombombát robbantott. A nap legfontosabb hírei.
Orbán: a népszavazás Magyarország jövőjéről szól

A párt elnöke a csütörtöki frakcióülésén kifejtette: politikailag erősebb most a Fidesz, mint négy évvel ezelőtt volt, melynek az az oka, hogy a migráció kezelésében a társadalom és a kabinet álláspontja azonos. Orbán Viktor a frakcióülésen arról is hangsúlyosan beszélt, hogy az október 2-ai népszavazás nem a napi belpolitikai küzdelmekről, hanem Magyarország jövőjéről szól, az a tétje, hogy Magyarország meg tudja-e védeni közösségeit, kultúráját, és meg tudja-e erősíteni biztonságát.

Szexuális zaklatás és lopás miatt vettek őrizetbe egy migránst Budapesten

Lopás és szeméremsértés miatt vett őrizetbe egy szomáliai férfit a rendőrség, aki menekültkérelemmel él Magyarországon. Az M1 értesülései szerint a 20 éves férfi kedden a fővárosban szexuálisan zaklatott egy nőt, majd másnap egy hotelből ruhákat, táskát és készpénzt lopott. A BRFK szeméremsértés és lopás gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen, akinek előzetes letartóztatását is kezdeményezték. A fiatal férfi Etiópián, Szudánon és Egyiptomon keresztül jutott el Görögországba, majd a zöldhatáron keresztül Magyarországra. A szomáliai migráns tavaly nyáron adott be menekültkérelmet, és a menekültügyi hatóság október óta oltalmazottként tartja számon.

Észak-Korea atombombát robbantott

Phenjan bejelentette, hogy pénteken végrehajtotta ötödik kísérleti atomrobbantását a kommunista rezsim fennállásnak 68. évfordulója alkalmából. Péntek reggel több nemzetközi földtani intézet észlelt ötös erősségű földmozgást Észak-Koreában, azonban a dél-koreai vezérkar "mesterséges szeizmikus hullámokról" számolt be – amit most megerősített az észak-korai rezsim is azzal, hogy beismerte: kísérleti atomrobbantást hajtott végre. Az amerikai földtani intézet szerint a robbantás 5,3-as erősségű földrengést okozott a térségben. A kísérletet a világ országainak számos vezetője, valamint az ENSZ is elítélte.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére