Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.08.12. 07:59

Pokolgépes támadások Thaiföldön; jó hír: egyre kevesebb az autólopás idehaza; a törökök újra bombázzák az Iszlám Államot. A nap legfontosabb hírei.
Pokolgépes támadások Thaiföldön

A thaiföldi rendőrség azt közölte, hogy helyi idő szerint péntek reggel két robbanószerkezet lépett működésbe a népszerű tengerparti üdülővárosban, Hua Hinben, nem messze attól a helytől, ahol előző este is robbantás történt. A legfrissebb jelentések szerint az újabb merényletnek egy halálos áldozata és három sérültje van. A rendőrség hozzátette: egy robbanószerkezetet a tűzszerészek hatástalanítottak. A Thaiföld déli részén fekvő Hua Hin üdülővárosban előző este egy ember meghalt és a legutóbbi beszámolók szerint 21-en - köztük turisták is - sebesültek meg egy kettős robbantásban.

Jó hír: egyre kevesebb az autólopás idehaza

Évek óta egyre kevesebb autót lopnak el Magyarországon, a lopások 90 százaléka a fővárosban történik - írta a Magyar Nemzet pénteki számában. Idén az első félévben 835 személyautó körözését rendelték el, tavaly egész évben még 2414 körözést adott ki a rendőrség. Az elmúlt két évtizedben nem volt ilyen alacsony ez az adat. Országszerte 2007-ben még 7584 autót loptak el, 2012-ben ez a szám már 6920 volt és azóta is folyamatosan csökken. Az autólopások 90 százalékát a fővárosban követik el, azon belül is a népes XI., illetve XIV. kerület áll a statisztikák élén.

A törökök újra bombázzák az Iszlám Államot

Egy csütörtöki bejelentés nyomán a törökök az oroszokkal közösen bombáznák a terrorszervezet szíriai állásait. A légitámadásokat még tavaly novemberben függesztették fel, amikor a török légvédelem lelőtt egy orosz vadászbombázót. Szerdán viszont a török külügyminiszter egy televíziós interjúban arról beszélt, hogy a keddi orosz-török diplomáciai csúcs után megállapodtak Oroszországgal, és folytatják a bombázásokat az Iszlám Állam ellen. Cavasoglu elmondta, hogy mindezt Moszkvával karöltve képzelik el, mivel az Iszlám Állam mindkét állam számára "közös ellenség."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére