Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Nagy Gábor

2016.07.12. 07:59

A csehek is maguk döntenének, hogy kit fogadnak be; Magyarország erõn felül teljesít, ha a migránsok ellátásáról van szó; jól pörög a magyar gazdaság - a reggel legfontosabb hírei a 888-on.
A csehek is maguk döntenének, hogy kit fogadnak be

Václav Pavlícek, neves cseh alkotmányjogász szerint az állam feladata meghatározni, hogy kiket fogad be területére. Az állam szuverenitása ugyanis abban áll, hogy dönthet az ilyen vagy olyan menekültek befogadásáról. Ugyanakkor véleménye szerint az állam kiemelt feladata polgárainak biztonságának és az alkotmányos rend betartásának szavatolása.

Magyarország erőn felül teljesít, ha a migránsok ellátásáról van szó

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint Magyarország a gazdasági erején felül teljesít a menekültválság kezelésében; a migránsok ellátására ugyanis havi 140 ezer forintot kell költenie az államnak (a magyar nettó minimálbér kétszeresét). A Kormányzati Tájékoztatási Központ illetékesei szerint felháborító, hogy Brüsszel pénzbüntetéssel fenyegeti azokat az országokat, akik már a kezdetektől betartják az EU szabályait, megvédik a schengeni határokat; és megállítják, regisztrálják és szétválasztják a háborús menekülteket a gazdasági bevándorlóktól.

Jól pörög a magyar gazdaság

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint jól teljesít a magyar gazdaság. Ennek egyik jele, hogy a magyar kiskereskedelmi forgalom már harmincnegyedik hónapja növekszik, de a miniszter hozzátette: a magyar gazdaság teljesítményét nem csak a fogyasztás növekedő volumene segíti; ugyanis hatással van rá az export, az ipari teljesítmény, illetve az uniós források hatékony felhasználása is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére