Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.06.01. 07:59

Szél Bernadett nem ért egyet Schifferrel; Demján nekiment Spédernek; nehéz a migránsélet Svédországban. A nap legfontosabb hírei.
Szél Bernadett nem ért egyet Schiffer távozásával

Az LMP társelnöke nem érzi cserbenhagyásnak társa, Schiffer András lemondását, de nem is ért egyet a távozásával. Szél Bernadett ugyanakkor nem tart attól, hogy a társelnök távozásával a pártnak vége lenne, mert az LMP elmondása szerint hálózatos felépítésű, a bázisdemokrácia működik, amelynek a hátrányai mellett van előnye is. Szél Bernadett feladatként jelölte meg ugyanakkor, hogy pártjának "terepre kell menni". Elmondta azt is: a parlamenti pártok egyikével sem alkotna szövetséget, együttműködést azonban a Jobbikkal és az MSZP-vel is el tud képzelni.

Demján nekiment Spédernek

Több mint félmillió ember kisemmizésére készül Spéder Zoltán, írta Demján Sándor, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett levelében. Demján Sándor szerint a takarékszövetkezeti integráció után a takarékszövetkezetek mérlegfőösszege jelentősen csökkent, a nyereség a plusz 10 milliárd forintról 2 milliárd forintos veszteségbe fordult. Ezzel párhuzamosan a Spéder Zoltán vezette konzorcium többségi tulajdonába került Takarékbank tizenhatszorosára növelte a nyereségét. Demján szerint Spéder arra készül, hogy az FHB-részvényeket a takarékszövetkezetekkel felvásároltassák. Ez egyrészt azért aggályos, mert az FHB több tízmilliárd forintra rúgó veszteségét a takarékszövetkezeti szektornak kell finanszíroznia, másrészt azért, mert egy jól körülhatárolható üzleti kör nyerészkedik 130 ezer szövetkezeti részjegytulajdonos kárára.

Nehéz a migránsélet Svédországban

A svéd foglalkoztatási hivatal és a bevándorlási hivatal adataiból az derül ki, hogy a 2015-ben, Svédországba érkezett migránsok közül mindössze 494-en találtak munkát, mialatt arra vártak, hogy elbírálják a menedékkérelmüket. Ez azt jelenti, hogy 163 ezer migránsból alig 500 talált munkát egy év alatt. A svéd törvények szerint egy Svédországba érkező személy, aki iratokkal tudja igazolni magát és menedékkérelmet nyújtott be, dolgozhat, annak ellenére, hogy nincs állandó tartózkodási- és munkavállalási engedélye. A svéd kormány azt tervezi, hogy csupán ideiglenes tartózkodási engedélyt adna ki a migránsok számára, amely három évig érvényes. Ezzel jobban tudnák ösztönözni a bevándorlókat arra, hogy dolgozzanak. Amikor ez elévül, akkor kérvényezhetnék a végleges engedélyt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére