Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.05.13. 07:59

Migráns gyerekeket erõszakolnak Törökországban; Ferenc pápa újabb forradalmi bejelentése; indul a Csíksomlyó Expressz. A nap legfontosabb hírei.
Migráns gyerekeket erőszakolnak Törökországban

Egy török napilap szerint egy takarító megerőszakolt harminc, feltehetően szíriai kisfiút a törökországi Nizip település 14 ezer férőhelyes menekülttáborában. Az elkövető a 29 éves Erdal E. ellen már 2015 óta folyik eljárás az ügyben. A mostanra feltárt információk szerint a férfi három hónapon át bántalmazott szexuálisan 8 és 12 év közötti kisfiúkat, akiknek 1,5 és 5 török líra (nagyjából 140 és 475 forint) közötti összegeket adott hallgatásukért cserébe. A fiúkat általában a tábor mosdóiban és  egyéb mellékhelyiségeiben bántalmazta.

Ferenc pápa újabb forradalmi bejelentése

Ferenc pápa lehetségesnek nevezte a női diakónusok bevezetését és kiemelte, hogy külön bizottságot állít fel ennek tanulmányozására. A katolikus egyházfő az egész világból érkezett női szerzetesrendek mintegy kilencszáz főnökasszonyát fogadta a Vatikánban, ahol beszédében kijelentette, hogy az egyháznak be kell vonnia a felszentelt és a laikus nőket a konzultációban való részvételbe, de a döntéshozatalba is, mivel szüksége van a nők szemléletére. Walter Kasper német bíboros úgy kommentálta a pápa bejelentését, hogy számos ellenállással fog az egyházban találkozni.

Indul a Csíksomlyó Expressz

Elindult a Csíksomlyó Expressz és a Székely Gyors pénteken kora reggel a budapesti Keleti pályaudvarról a csíksomlyói búcsúba. A Csíksomlyó Expressz éjfélkor kelt útra Szombathelyről, majd Budapesten csatlakozott hozzá hajnalban a Székely Gyors. A két vonat Budapestről egy tizenhat kocsiból álló szerelvényként indult Erdélybe. A csaknem fél kilométer hosszú vonatot Szent Mártont ábrázoló mozdony húzza, és mintegy 1200 zarándok utazik rajta. A csíksomlyói búcsúba közlekedő másik, Boldogasszony zarándokvonat már csütörtök reggel elindult Erdélybe. Csíksomlyón az első búcsújárást a legenda szerint 1567-ben tartották.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére