Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Bertha László

2016.04.25. 07:59

Szabadságpárti államfõje lehet Ausztriának; Novák Elõd kész megválni mandátumától; Törökországból irányítják a németországi mecseteket.
 Szabadságpárti államfője lehet Ausztriának

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelöltje, Norbert Hofer nyerte az előzetes eredmények szerint a vasárnapi osztrák államfőválasztás első fordulóját. Az eddigi becslések szerint Hofer a szavazatok 36,4 százalékát szerezte meg, míg a független Irmgard Griss 18,5 százalékot ért el. A második fordulóban e között a két jelölt között dől majd el, hogy ki lesz Ausztria következő elnöke. Werner Faymann kancellár csalódottságát és elkeseredettségét fejezte ki az eredmény miatt, ami szerinte világos figyelmeztetés a kormánynak.

Novák Előd kész megválni mandátumától

Továbbra is hatalmas a feszültség a Jobbikon belül. Novák Előd saját közösségi oldalán jelentette be, hogy lemondott három politikai tisztségéről is, illetve kész a képviselői mandátumától is megválni. Novák Elődöt a párt többi radikálisa is könnyedén követheti, ami rövid időn belül akár a párt szakadásához is vezethet. Vona Gábor továbbra is helyesnek tartja döntését, hogy megszabaduljon a párt eredeti karakterét adó radikalizmustól, mellyel korábban saját maga is kampányolt.

Törökországból irányítják a németországi mecseteket

A török fővárosból irányítanak csaknem ezer németországi mecsetet, így több millió németországi muzulmán vallási életét befolyásolják a Törökországból fizetett prédikátorok. A török szervezet mintegy 900 vallási közösséget fog össze és közvetlenül a török állam vallásügyi hatóságának az irányítása alatt áll. Ennek célja nem más, mint a konzervatív szunnita iszlám és a pántörök identitás terjesztése a hívek között, ami csak tovább nehezíti az amúgy sem sikeres társadalmi beilleszkedést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére