Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.04.15. 07:59

Amerika már megint értünk aggódik; új terrorellenes technológiák a reptereken; perelik Magyarországot. A nap legfontosabb hírei.
Amerika már megint értünk aggódik

A Freedom House által kiadott éves értékelés szerint Magyarországon romlott a kormányzás demokratikus minősége, aggályos a bírói függetlenség és jogbiztonság kérdése és nőtt a korrupció. Az amerikai külügy 2015-ös riportja bő ötven oldalban fejti ki, hogy helytelen a kormány idegenellenes retorikája a bevándorlókkal szemben; hogy Magyarországon az elmúlt évben sérült a fékek és ellensúlyok rendszere, a demokratikus intézményrendszer, az átláthatóság; valamint, hogy a kormány nyomást gyakorol a civil szervezetekre és megfélemlíti az ellenzéki civil hangadókat.

Új terrorfelismerő technológiák a reptereken

Gyanúsan viselkedő embereket kiszűrő szakemberek dolgoznak a párizsi repülőtereken a márciusi brüsszeli terrortámadás óta, májustól pedig kísérleti jelleggel bevezetnek egy olyan arcfelismerő rendszert, amelyet az USA-ban és Japánban is használnak már. Párizsban a jövőben az utasoknak nem az ujjukat kell egy képernyőre helyezniük az azonosításhoz, hanem egyszerűen az arcukat egy kamera elé, amelynek segítségével a képet össze tudják hasonlítani az útlevélben szereplő fotóval, illetve a hatóságok nyilvántartásában szereplő adatbázisokkal. A körözött személyek arcát akkor is felismeri a rendszer, ha parókát vagy erős sminket viselnek.

Perelik Magyarországot

Pert indított a magyar állam ellen az Engie (korábbi nevén GDF Suez) az ICSID nevű washingtoni választott bíróságon a befektetővédelmi elvek megsértésére hivatkozva. A Népszabadság információi szerint az államtól követelt összeg megközelíti a kétszázmilliárd forintot. A GDF Suez Energia Holding beszámolt arról, hogy a francia befektető tárgyalásokat folytat az állammal az Égáz-Dégáz 22 ezer 619 kilométer hosszú hálózatának értékesítéséről. A lap információi szerint az Engie elsősorban a közművezetékekre kivetett adó, a kormány által meghatározott hozam és egyéb, el nem ismert költségeik miatt támadhatja a magyar államot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére