Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.04.06. 07:59

Továbbgyûrûzik a panamai offshore-botrány; az MSZP az NVI-nél strázsál; drága a mobilozás Magyarországon. A nap legfontosabb hírei.
Továbbgyűrűzik a panamai offshore-botrány

Eddig állítólag egy panamai társaságról sem állapították meg, hogy bűncselekményt követett volna el, ezért a panamai kormány azt üzente, hogy nem hagyja, hogy az országot bűnbakként könyveljék el. A panamai elnök kabinetfőnöke kedden úgy nyilatkozott, hogy az ország kész együttműködni az offshore-botrányban kiszivárgott adatok kapcsán indult minden vizsgálatban. Mindeközben a Mossack Fonseca nevű, panamai székhelyű ügyvédi iroda egyik vezetője, Ramon Fonseca panaszt nyújtott be a közép-amerikai ország ügyészségénél kedden, mert állítása szerint cége hackertámadás áldozata lett. Az iroda számos országban székhellyel bíró, névtelen offshore vállalatokat ad el ügyfelei számára.

Az MSZP az NVI-nél strázsál

Szerdán reggel hatkor nyitott a Nemzeti Választási Iroda. Nyakó István, Lukács Zoltán, és több MSZP-s politikus már fél 6-kor az ajtónál strázsáltak. Az NVI-ben azonban még várniuk kell, hiszen a Kúria várhatóan csak később hozza meg döntését az előző, hat héttel ezelőtti beadványokkal kapcsolatban. Az MSZP politikusai már hétfő óta várakoznak a választási iroda előtt, és virágültetéssel ütötték el az idejüket.

Drága a mobilozás Magyarországon

A Magyar Idők szerdai száma szerint ingyenes külföldre irányuló hívást, korlátlan belföldi beszélgetést és SMS-t kínálnak a szomszédos országokban a távközlési szolgáltatók akár pár ezer forintnak megfelelő havi előfizetésért, míg Magyarországon továbbra is sokat kell fizetni az "ingyen percekért". A lap beszámolója szerint Magyarországon alig van olyan tarifacsomag, amelyben korlátlan számú SMS-t lehetne küldeni, és a legdrágábbak sem tartalmaznak külföldre irányuló hívást. A csomagokban 200 MB körüli adatforgalom van. A legnagyobb csomagok 17-20 ezer forintba kerülnek, korrekt adatforgalmi lehetőséggel, korlátlan belföldi beszélgetéssel. Romániában például az Orange és a Telekom legkisebb csomagjaiban 8-9 euróért (2500-2800 forint) kínálnak 100-300 MB adatforgalmat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére