Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Tóth Dalma

2016.04.04. 07:59

Indul a migránscserebere; fogy a bizalom Merkelékkel szemben; a pápa pénzt gyûjt Ukrajnának - a nap legfontosabb hírei.
Indul a migránscserebere

Életbe lép az Európai Unió és Törökország közös megállapodása, amely a menekültáradat megállítását célozza. Akiknek a menedékkérelmét elutasították vagy akik a menedékjogi kérelem benyújtásától elzárkóztak, azokat a megegyezés értelmében hétfőtől visszaküldik Törökországba.  A megállapodás értelmében azonban az az EU-s országok ugyanannyi szíriai menekültet vesznek át Törökországtól, amennyit a görög szigetekről visszaszállítanak Törökországba.

Megint fogy a bizalom a német kormánnyal szemben

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint Angela Merkel nem teljesítene fényesen egy most hétvégén rendezett választáson. Szombaton hozta nyilvánosságra az Insa közvélemény-kutató felméréseinek eredményeit, amely szerint a szavazásra jogosultak mindössze 33 százaléka voksolna a jelenlegi CDU-CSU kormánykoalícióra, ha most vasárnap kellene elmennie választani. Az AfD népszerűsége folyamatosan nő. Két másik közvélemény-kutatás is csak 35 százalékra mérte a kormánykoalíció támogatottságát. Mindhárom kutatás eredménye azt mutatja, hogy a kormányzó erők háttere megcsappant.

A pápa pénzt gyűjt Ukrajnának

Vasárnap a Szent Péter téren több tízezer ember gyűlt össze, hogy meghallgassa Ferenc pápa beszédét. A katolikus egyházfő az ukrajnai lakosság segítségét szolgáló pénzadomány gyűjtést hirdetett meg április 24-re Európa katolikus templomaiban. Ferenc pápa hozzátette, hogy reméli ezzel elősegíti a békét és az egymás iránti tiszteletet a sokat szenvedett Ukrajnában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére