Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

888.hu

2016.03.31. 07:59

Hollande elnöknek le kell mondania a terrortörvényrõl; Obama utolsó atomcsúcsa; A NATO Kelet-Európában erõsít - ezek a nap legfontosabb hírei.
Hollande elnöknek le kell mondania a terrortörvényről

A francia elnök a párizsi merényletek után, a belföldi terrorfenyegetés mérséklésére tett javaslatot; az alkotmány módosításával járó törvénytervezetéről azonban le kell mondania, mivel ahhoz nem szerzett elég támogatást a parlamentben. A törvény lehetőséget adott volna az államnak, hogy elvegye az állampolgárságot azoktól a franciáktól, akiket terrorizmus miatt elítélnek. Bár Hollande a tervezet bukását a republikánusok támogatásának hiányával magyarázta, a szocialista politikus sikertelenségét a legtöbben gyengeségének tudják be. A választások előtt egy évvel Hollande támogatottsága mélyponton van, népszerűségét még a terrortámadásokat követő harcos fellépése sem tudta helyreállítani.

Obama utolsó atomcsúcsa

Az amerikai elnök utoljára hívott össze atomcsúcsot, ezúttal a hét végére Washingtonba. A nukleáris biztonságról és az atomfegyverek leszereléséről szóló tanácskozásra 56 ország, többek között Kína, Nagy Britannia, Kanada, Franciaország, India és Mexikó vezetői mennek el. Oroszország jelezte, hogy távol marad, mert aggályosnak tartja, hogy a több fronton is háborúzó Egyesült Államok más nemzetek vezetőinek a békéről papol. Obama a meghívottak közül csak Hszi Csin-ping kínai elnököt fogadja négyszemközti találkozón, ahol elsősorban Észak-Korea lefegyverzéséről és a kiberbiztonságról lesz szó.

A NATO Kelet-Európában erősít

A NATO keleti határvonalának erősítéséről tárgyalnak a Pentagonban; a tervek szerint a hidegháború vége óta most először amerikai katonákat, tankokat és egyéb páncélozott járműveket küldenének az oroszok elrettentése érdekében Kelet-Európába. A terv egy tavalyi javaslat továbbfejlesztése, és részben a keleti NATO-tagok megnyugtatására szolgál; Oroszország ukrajnai beavatkozásának ellensúlyozása érdekében az USA 2017 februárjára a legfejlettebb haditechnológiáját küldené Kelet-Európába – Litvániába, Észtországba, Lettországba, Lengyelországba, Romániába és Bulgáriába, összesen 3,4 milliárd dolláros támogatással az Egyesült Államok központi költségvetéséből. Oroszország szerint a NATO haderők ilyetén összpontosítása a kertje alatt egyértelmű felrúgása a két katonai hatalom békéjét megalapozó egyezménynek. 
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére