Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

888.hu

2016.03.10. 07:59

Leleplezték az Iszlám Állam 22 ezer tagját; vádat emeltek a volt brazil államfõ ellen; Venezuela megsértõdött Obamára. A nap legfontosabb hírei.
1. Leleplezték az Iszlám Állam 22 ezer tagját

Hiteles lista került a Sky News kezébe a terrorszervezet tagjairól, ezen 51 ország összesen 22 ezer állampolgárának a személyes adatai megtalálhatóak, így nevük, címük, telefonszámuk, valamint családtagjaik adatai. Az ISIS-hez csatlakozni vágyóknak ki kell tölteniük egy több tucat kérdésből álló kérdőívet – ezt a több tízezer oldalt lopták el a terrorszervezet elit egységétől, és adták át egy adathordozón a médiának.

2. Vádat emeltek a volt brazil államfő ellen

Luiz Inácio Lula da Silva, Brazília korábbi elnöke ellen pénzmosás és a vagyon eltitkolása miatt vádat emeltek. Az ügy a Petrobras állami olajvállalat körül kirobbant korrupciós botrány része, amelyben érintett Lula és a mostani államfő pártja, a Brazil Munkáspárt. A máig igen népszerű ex-elnök tagadja, hogy tulajdonában állna az a tengerparti luxusingatlan, amely a gyanú szerint egy pénzmosási ügylet révén került hozzá. Dilma Rousseff jelenlegi államfőt most állítólag arra próbálják rávenni, hogy ajánljon fel miniszteri posztot Lulának, ugyanis a kormány tagjairól csak a legfelsőbb bíróság ítélkezhet, a Petrobras-ügy bírója nem.

3. Venezuela megsértődött Obamára

Miután Barack Obama arról tájékoztatta az amerikai törvényhozást, hogy meghosszabbítja a Venezuela hét vezető tisztségviselőjével szemben szankciókat, Caracas bejelentette, hogy visszahívja az USA-ból ideiglenes ügyvivőjét. Õ volt mostanáig Venezuela legmagasabb rangú diplomáciai képviselője Washingtonban, a két ország között ugyanis 2010 óta nincs nagyköveti szintű diplomáciai kapcsolat. Az emberi jogok megsértése és korrupció miatt bevezetett szankciók egy éve léptek életbe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére