Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezek voltak a mai nap legfontosabb hírei

Horváth Tamás

2020.08.25. 19:59

Este 7:59.

Egy újabb nappal kerültünk közelebb az őszhöz, nézzük mi történt, 2020. augusztus 28-án (kedden)!

A környező országokhoz képest továbbra is jól állunk Covid-ügyben, ma reggel futott be a hír, hogy mindössze 24-gyel emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma Magyarországon. Egy idős honfitársunk pedig elhunyt.

A sikeres magyar járványkezelésnek köszönhetően nézők előtt fogják megrendezni a szeptember 24-re kiírt Európai Szuperkupa-döntőt. Az UEFA keddi közlése szerint 20 ezer szurkoló tekintheti meg a budapesti Puskás Arénában a Sevilla és a Bayern München összecsapását.

Ha már magyar sikerek, hazánkban negyedével mérséklődött a természetes fogyás az év első hét hónapjában, és 2488-cal több gyermek született, mint 2019. január-júliusban. A KSH adatai szerint a termékenységi ráta 1,44-ről 1,53-ra nőtt a múlt év azonos időszakához képest.

Mielőtt három külföldi hírrel zárnám a cikket, muszáj megemlékezni Szabó Tímeáról, aki a Pride-hét letelte után gondolta úgy, hogy neki ki kell tennie a szivárványos rongyot a Képviselői Irodaházra. Részletek és képek ITT.

Na és akkor a már beígért három külföldi hír:

  1. Továbbra sem csitulnak az indulatok az Egyesült Államokban. Helyi idő szerint hétfőn bevetették a Nemzeti Gárdát a wisconsini Kenosha városában, ahol erőszakba torkolló tüntetések kezdődtek, miután előző nap a rendőrök többször hátba lőttek egy afroamerikai férfit.
  2. Fegyverkezik Fehéroroszország, a legmagasabb harckészültségbe helyezik a hadsereg egyes egységeit, tartalékosokat is behívnak a hadrafoghatósági ellenőrzés harmadik, hétfőn kezdődött szakaszában.
  3. És végül, de nem utolsósorban Hágában megkezdték az első fokon életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Ratko Mladic egykori boszniai szerb hadseregparancsnok fellebbviteli perének tárgyalását.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére