Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Bertha László

2015.12.22. 19:59

Sikeres tárgyalások Norvégiával. Újabb merényletet készült Franciaországban. Területeibõl veszít az Iszlám Állam.
1. Sikeres tárgyalások Norvégiával

Megállapodás született Norvégiával a norvég alapok ügyében, így nagyjából 40 milliárd forintnyi forrás válik újból elérhetővé Magyarország számára. A megállapodásnak köszönhetően biztosított Magyarország teljes szuverenitása a miniszterelnökség közlése szerint. A jövőben ugyanis a magyar kormány együttműködése és ellenőrzése nélkül nem tud támogatást osztani hazánkban a Norvég Civil Támogatási Alap. Ennek köszönhetően az Ökotárs Alapítvány nem fog részt venni a források elosztásában. A magyar hatóságok pedig megszüntették az eljárást az érintett civil szervezetek ellen. A hatóságok korábban költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoztak.

2. Újabb merénylet készült Franciaországban

A francia titkosszolgálatok őrizetbe vettek két férfit, akiket azzal vádolnak, hogy merényleteket terveztek francia rendőrök, csendőrök, katonák és állami tisztviselők ellen. A francia belügyminiszter szerint a hétvégi orelans-i rajtaütéssel egy újabb terrortámadást akadályoztak meg (idén ez volt a tizedik), hiszen az elfogott két francia állampolgárságú – marokkói, illetve togói származású – fiatal a pénzt már összegyűjtötte az akciókhoz, és épp fegyvereket próbáltak beszerezni, hogy tervüket megvalósítsák. A feltételezett terroristákat a hatóságok gyanúja szerint Szíriából irányították, ahol egy eddig ismeretlen francia állampolgárral tartották a kapcsolatot. A két férfi közül az egyik eddig teljesen ismeretlen volt a hatóságok előtt, a másiknak néhány piti eset kapcsán már meggyűlt a baja a törvénnyel.

3. Területeket veszít az Iszlám Állam

Újabb eredményeket ért el az iraki hadsereg az Iszlám Állammal szemben, hogy visszaszerezzék a nyugat-iraki Ramadi városát. Az iraki hadsereg még novemberben indította el a hadműveletet a terrorszervezet visszaszorítására. Az iraki csapatok kedden lépték át az Eufráteszt, hogy közelebb kerüljenek a városhoz, melyet május óta tart megszállás alatt az ISIS. A hadsereg akcióit az Egyesült Államok vezette koalíció is támogatja légitámadások keretében, bár Irak komolyabb segítséget szeretne az USA részéről. Az ISIS egy év alatt csaknem 13 ezer négyzetkilométernyi területet veszített el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére