Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Horváth József György

2018.05.21. 19:59

Ez történt ma.
Titokzatosan alakul az olasz kormányalakítás

Az Öt Csillag Mozgalom és a Liga közölte közös miniszterelnök-jelöltjének nevét az államfővel – jelentette be Luigi Di Maio, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) vezetője a sajtónak az államfővel tartott megbeszélés után hétfőn. Hozzátette: "Meglepetés ez a kormány, de az olaszok ezt választották". Luigi Di Maio nem mondta meg, kiről van szó. Sajtóértesülések szerint a két párt Giuseppe Conte jogászt nevezte meg közös miniszterelnök-jelöltként. Az M5S vezetője kijelentette, Olaszország történelmi pillanat előtt áll. Ha Sergio Mattarella államfő elfogadja az M5S-Liga miniszterelnök-jelöltjét, aláírjuk a közös kormányszerződést, és megkezdjük a munkát – mondta Luigi Di Maio. Hozzátette, hogy Itália számára ez a kormány nagy lehetőséget képvisel, az M5S-Ligával elkezdődik a harmadik köztársaság kora. Megjegyezte, hogy az M5S-Liga kormány "igazi" vezetője a két párt közötti szerződés lesz. Hangsúlyozta, hogy a két párt közös kormányzásának a célja, hogy javítsák az olaszok életét. Elsők az olaszok – hangoztatta az M5S vezetője. Luigi Di Maio kijelentette, korai az M5S-Liga kormányt kritizálni, mivel még el sem kezdte a munkáját. Az M5S vezetője Manfred Webernek, az Európai Néppárt (PPE) európai parlamenti képviselőcsoportja vezetőjének kijelentéseire utalt, aki szerint az M5S-Liga kormány a "tűzzel játszik", ha nem tartja tiszteletben az európai játékszabályokat. Luigi Di Maio úgy válaszolt, Weber játszik a tűzzel, ha nem tartja tiszteletben az olasz választók legitim kormányát.

Frissítés: Giuseppe Conte jogászt javasolják közös miniszterelnök-jelöltnek

Pünkösd hétfő üzenete

Pünkösd a harmadik legnagyobb egyházi ünnep, de emellett a fiatalságról, a szerelemről, a párválasztásról is szól – mondta Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató az M1 aktuális csatornán, pünkösdhétfőn. A húsvét utáni ötvenedik napon, idén május 20-án ünnepli a keresztény világ a Szentlélek eljövetelét, az egyház születésnapját, pünkösd napját. Tátrai Zsuzsanna elmondta: pünkösd is "mozgó ünnep", legkorábban május 10-én, legkésőbb július 13-án lehet pünkösdvasárnap. Szerinte az ünnephez kapcsolódó különböző időjárási jóslatok néha "sántítanak", mert azt mondják a pünkösdi eső nem jó, de azt is, hogy a májusi eső aranyat ér. A néprajzkutató elmondta, pünkösdhöz több népszokás kötődik; ilyenkor szoktak pünkösdi királyt és királynőt választani, legényavatást tartani. Emellett, ahogy az egész tavaszi ünnepkör, pünkösd is a természet megújulásáról szól. Szokás volt például, hogy a legények zöld ágakat tördeltek, majd azokat szétszórták a falu utcáin, hogy megmutassák, megérkezett a tavasz.

Szörnyű gyermekgyilkosság történt Sólyon, az elkövető beismerte bűntettét

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője hétfői veszprémi sajtótájékoztatóján elmondta: a nyolcéves sólyi kislány eltűnését édesapja péntek este jelentette a rendőrségen, a gyermek holttestét szombat hajnalban találták meg a szomszédos Királyszentistván közelében. A gyilkossággal gyanúsított 16 éves hajmáskéri F. F.-et, aki a kihallgatása során ténybeli beismerő vallomást tett; előzetes letartóztatását hétfőn elrendelte a Veszprémi Törvényszék. A gyanúsított ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanúja miatt indult eljárás. Tarcsa Csaba közölte: péntek este az akkor még eltűntként nyilvántartott kislány felkutatására nagy erőket mozgósítottak. A megyei rendőrök a készenléti rendőrség tagjaival, valamint a társszervek munkatársaival és civilekkel megerősítve, nyomkövető kutyákkal és helikopterrel több mint százan keresték a gyereket, akinek azonban már csak a holttestét találták meg Királyszentistván közelében szombat hajnalban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére