Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Horváth József György

2015.12.14. 19:59

Kikaptunk a lengyelektõl; a migráció rekordokat döntött 2015-ben; a lengyelek nem kérnek a közös határõrizetbõl. Az este hírei.
1. Kikaptunk a lengyelektől

A magyar női kézilabda-válogatott 24-23-ra kikapott a lengyel csapattól a hétfői nyolcaddöntőben a dániai világbajnokságon. A mérkőzés végig nagyon szoros volt, lányaink nagy hátrányból fordítottak, a második félidőben mégis alul maradtak. A vereséggel minimálisra csökkent a nemzeti együttes esélye, hogy kijusson a jövő évi riói olimpiára. Németh András szövetségi kapitány csapata az első negyedórában katasztrofális játszott, a lengyelek elhúztak, ráadásul Tomori súlyos térdsérülést szenvedett. Bár az időkérések és a cserék meghozták a remélt javulást, a két együttes fej fej mellett haladt, de a hajrát a lengyelek bírták jobban.

2. Migrációs rekordok 2015-ben

Az idén több ember lépett be az Európai Unióba illegálisan, mint bármikor korábban az unió történetében. Az Európai Bizottság és a Frontex közös mérései alapján november végéig 1,28 millió illegális határátlépést regisztráltak az unió területén. A bizottsági szakértői a nagyságrend érzékeltetésére kiemelték, hogy míg az idén 11 hónap alatt 1,28 millió illegális határátlépést regisztráltak, addig 2009-től 2014-ig összesen 813 ezret. A kedden bemutatandó hivatalos dokumentumban megállapították, hogy az uniós külső határok biztosításának eddigi gyakorlata teljes mértékben alkalmatlan a határok hatékony és integrált biztosítására, védelmére. A migránsok száma Németországban elérte az egymilliót, Svédországban pedig a várt 70 ezer helyett már már 190 ezernél is több bevándorló van, a lakosság pedig kezd besokallni. Az országban eddig több mint 20 menekülttábort gyújtottak fel ismeretlenek.

3. A lengyelek nem kérnek a közös határőrizetből

A lengyelek ellenzik az Európai Unió állandó határőrizeti szervének létrehozását. Witold Waszcykowski lengyel külügyminiszter szerint nem demokratikus az Európai Bizottság terve. A hírek szerint az Európai Bizottság a varsói székhelyű Frontex európai határőrizeti ügynökség átalakítási tervét fogja előterjeszteni, melynek értelmében az eddigi rendszer helyett egy állandó part- és határőrizeti szervet hoznának létre. Ennek jogában állna átvenni az unió külső határainak őrizetét, akkor is, ha valamely tagállam kormánya azt ellenzi. Az Európai Bizottság várhatóan kedden, az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésen terjeszti elő javaslatát, melyet Németország és Franciaország támogat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére