Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Horváth József György

2017.11.02. 19:59

Ismét kiderült, hogy a magyarok nem kérnek a kvótákból; Gyurcsány megsértette az erdélyieket; 300 dzsihadistát fogtak Törökországban. Ez történt ma. Íme a nap legfontosabb hírei.
Ismét kiderült, hogy a magyarok nem kérnek a kvótákból

A Századvég Alapítvány csütörtökön közzétett felmérése emlékeztetett arra, hogy az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság október 19-én megszavazta a közös uniós menekültügyi rendszerről szóló dublini szabályozás reformtervezetét. A Századvég kutatása alapján a magyarok 71 százaléka értesült az EP szakbizottságának szavazásáról, tehát az ügy ismertsége kifejezetten magasnak mondható. A javaslat tartalmával kapcsolatban viszont az egyértelmű elutasítottság jellemző. A válaszadók 70 százaléka nem értett egyet azzal, hogy az EP álláspontja szerint az Európába érkező valamennyi menedékkérelmezőt szét kellene osztani a tagállamok között, és csupán 22 százalék támogatta a javaslatot.

 

Gyurcsány durván kiverte a biztosítékot Erdélyben

Az erdélyi magyar pártok vezetői egybehangzóan elutasítják a határon túliak szavazati jogának megvonására vonatkozó javaslatot. A pártvezetőket a Krónika című erdélyi magyar napilap kérdezte Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke keddi kezdeményezéséről. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke "totális tévedésnek, manipulatív és rosszindulatú akciónak" minősítette Gyurcsány Ferenc felvetését, és úgy vélte: a DK elnöke ismét azt bizonyította, hogy politikai fantáziája és kreativitása korlátozott. A többi pártvezető véleményéről ITT olvashatsz.

 

Csaknem 300 dzsihadistát fogtak Törökországban

Az Iszlám Állam terrorszervezet 283 tagját vették őrizetbe a török hatóságok október 22. és november 1. között – közölte a török országos rendőr-főkapitányság csütörtökön. A tájékoztatás szerint az előállítottak közül 96-an török, 187-en külföldi állampolgárok. A jelentés ugyanakkor nem részletezi, hogy a külföldi gyanúsítottak mely országokból érkeztek. A rendőrség a rajtaütések során lefoglalt egyebek mellett 66 házi készítésű robbanószerkezetet, három vadászpuskát, nyolc pisztolyt és majdnem 500 töltényt. Az érintettek a gyanú szerint merényletre készültek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére