Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Horváth József György

2017.08.22. 19:59

A nap legfontosabb hírei között az iszlám és a terrorizmus kapcsolata, Szijjártó Péter kritikája az uniós vezetõkkel szemben, és Gyurcsány álságos nagylelkûsége.
A nap erős mondata: Európán kívül kell tartani a migránsokat

A nyári események is azt bizonyítják, hogy soha sem volt ilyen rossz a biztonsági helyzet Európában, és a terrorfenyegetettség sem volt ilyen súlyos, mint most – jelentette ki Szijjártó Péter. "Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között" – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Az lenne a dolguk, hogy tegyenek a terrorfenyegetettség ellen – tette hozzá.

 

A terrorizmus és az iszlám összefüggnek

A Frankfurter Allgemeine Zeitung c. konzervatív német napilap „A terrorizmus és az iszlám összefüggnek” címmel közölt interjút Kyai Haji Yahya Cholil Staquffal, aki Indonézia legnagyobb – 50 millió tagot számláló – muszlim egyesületének főtitkára. A muszlim vezető álláspontja szerint egyértelmű összefüggés van a fundamentalizmus, a terrorizmus és az iszlám ortodox alapvetései között. Kyai Haji Yahya Cholil Staquf a FAZ-nak leszögezte, hogy véleménye szerint a nyugati politikusoknak nem szabadna többé azt hangoztatniuk, hogy a terrorizmusnak és a szélsőségességnek nincs köze az iszlám valláshoz. Ezt nem szabad tagadni, különben nem lehet megoldást találni a problémára – fűzte hozzá.

 

Gyurcsány már a feleségét is beáldozná a kormányváltás érdekében 

A Figyelő egy, az eseményekre rálátó forrásra hivatkozva azt írja, a hírek szerint Gyurcsány kész eleget tenni Botka azon követelésének, hogy lemond közös listás helyéről. A volt miniszterelnök ugyanakkor nem adja magát ilyen könnyen, cserébe csak annyit kér, hogy felesége, Dobrev Klára legyen a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Az ötlet annak fényében sem olyan meglepő, hogy az MSZP minapi vezetőségi ülésén Hiller István választmányi elnök nekiment Botka László miniszterelnök-jelöltnek. Hiller állítólag nem elégedett Botkával, mert nem hozza a kívánt eredményeket. Nemtetszését fejezte ki azért is, mert kudarcot vallott a szövetségi politika, eddig egyetlen mérhető formáció sem csatlakozott a szocikhoz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére