Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Bertha László

2015.11.13. 19:59

A szlovénok és a horvátok összevesztek. Az osztrákok kerítést építenek - bár az igazi szárnyas kapu még várat magára. Irak fõvárosában egy temetés kellõs közepén hajtott végre öngyilkos merényletet az Iszlám Állam.
1. Kerítést építenek az osztrákok

Az osztrákok 4 kilométeres szakaszon építenek kerítést a szlovén határnál. Az osztrák belügyminiszter elmondta, hogy a korábban tervezett 25 kilométeres szögesdrótkerítés felállítását egyelőre elhalasztják Szlovénia kérésére. Az osztrák miniszter azonban jelezte, hogy akár 48 óra alatt megépíthetik a határzárt, ha a szlovénok szigorításai nem vezetnek eredményre.

2. Öngyilkos merénylet Bagdadban

Az eddigi információk alapján legkevesebb 21 ember meghalt egy öngyilkos merényletben Bagdadban. A robbantást az iraki főváros egyik mecsete előtt hajtották végre, ahol éppen egy kormánypárti síita harcos temetése zajlott. A pokolgépes merényletet az Iszlám Állam nevű terrorszervezet hajtotta végre. Pénteken a főváros egy síita negyedében is hasonló támadást hajtottak végre, a merényletben legalább 5 ember életét vesztette.

3. Feszült a viszony Horvátország és Szlovénia között

Egyre feszültebbé válik a viszony Zágráb és Ljubljana között. A horvát ügyvivő kormány szerint a szlovénok csak belpolitikai célokból döntöttek úgy, hogy kerítést építenek a közös határszakaszra. Ljubljana szerint azonban Horvátország nem tartja be a brüsszeli megállapodásban foglaltakat, így Szlovénia kénytelen volt lépni, hiszen csütörtökön is mintegy 10 ezer illegális bevándorló lépte át az ország határait. A horvát belügyminisztérium szerint a szlovénok lépése provokáció, aminek nem fognak bedőlni.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére