Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Horváth József György

2017.05.04. 20:00

Stablian vezet a Fidesz; Magyarországnak harcos fiatalságra van szüksége; Magyarország sem jogi fenyegetésnek, sem politikai nyomásnak nem enged. A nap legfontosabb hírei.
Erős mondat csütörtökre

"A magyar fiatalok és egészséges életmódra nevelésük ügye Magyarország első számú nemzeti ügye, nincs ennél fontosabb dolog" – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben. A kormányfő szerint Magyarországnak erős, egészséges, harcos és elkötelezett fiatalságra van szüksége. "Márpedig a fiatalok akkor lesznek ilyenek, ha mi, szülők ilyenné neveljük őket" – hangoztatta a miniszterelnök. Beszédében Orbán Viktor ugyanakkor rögzítette, Európának nagy problémája, hogy a kontinensen kevés a gyerek, és jelenleg Magyarország is ezzel a bajjal küzd. "Amíg ez a kormány van hivatalban, akármit is találnak ki Brüsszelben, a kevés gyermek problémáját sohasem fogjuk migránsokkal megoldani, ez a mi bajunk, a mi problémánk, amit meg fogunk oldani" – jelentette ki Orbán Viktor.

A Fidesz-KDNP vezeti a pártversenyt

A 2014-es parlamenti választással közel azonos eredmény születne egy most vasárnapi voksoláson – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából. A Tárki mérései is hasonló adatokat mutatnak. Úgy látszik hiába volt néhány utcai demonstráció az elmúlt hetekben, azok nem befolyásolták a pártpreferenciákat. A teljes népesség körében a Fidesz-KDNP az elmúlt fél évben 33 százalékon állt, azaz 2016 októberében, idén januárban és áprilisban is minden harmadik magyar választó számára a kormánypártok a legszimpatikusabbak, míg a pártválasztók körében a januári 52 százalékot követően áprilisban 51 százalékot ért el, és továbbra is szilárdan vezet kihívói előtt. A Jobbik népszerűsége a teljes népességen belül januárban 13 százalék, áprilisban pedig 11 százalék volt, míg a pártválasztók körében 20 százalékról 17 százalékra csökkent. Az MSZP a teljes népesség körében januárban 9 százalékon, áprilisban 10 százalékon állt, a pártválasztók körében pedig mindkét hónapban 15 százalékot ért el.

Magyarország nem enged a nyomásnak

Magyarország sem jogi fenyegetésnek, sem politikai és újságírói nyomásnak nem enged – hangsúlyozta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön a nemzeti konzultáció témájában tartott országjáró körút Győr-Moson-Sopron megyei állomásán, Nyúlon, ahol a migrációs nyomásról beszélt mintegy százötven ember előtt. Bakondi György azt mondta, hogy 760 ezren küldték vissza szerdáig a nemzeti konzultációs kérdőívet. "Magyarországot azért támadják az illegális migrációra adott válaszai miatt, mert szeretné megakadályozni Soros György azon elképzelésének valóra váltását, amely szerint évente egymillió migráns Európába beengedése elindítaná a kontinens gazdasági fellendülését" – jelentette ki Bakondi, aki kiemelte, hogy a schengeni vívmányok fontos értéket jelentenek, Magyarország pedig abban érdekelt, hogy ezek a gazdasági, társadalmi és politikai vívmányok fennmaradjanak. "Magyarország külső határellenőrzése pedig azt jelenti, hogy a schengeni szabályoknak megfelelően védjük meg Európát" – mondta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére