Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Tóth Dalma

2017.04.28. 19:59

Orbán Viktor elhúzódó vitára számít Brüsszellel; a francia elnökjelölt megbüntetné Magyarországot; a németek folytatnák az EU-s csatlakozási tárgyalásokat Törökországgal - a nap legfontosabb hírei.
Orbán Viktor elhúzódó vitára számít Brüsszellel

A miniszterelnök elhúzódó vitára számít Brüsszellel. Úgy látja, hogy az Európai Bizottság, Soros György és a nem kormányzati szervezetek (NGO-k) támadás alá vették a magyar migránsszabályozást, mivel azt szeretnék elérni, hogy Magyarország bontsa le a kerítést, változtasson a jogi előírásokon és engedje be az illegális migránsokat.A miniszterelnök szerint ez ügyben előfordulhat, hogy Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indít majd. A Soros-egyetem kapcsán megjegyezte, hogy az egyetem ügyei átláthatatlanok, jogi zűrzavar van, ezért a kormány átlátható helyzetet szeretne teremteni. A miniszterelnök a munkából élő emberek költségvetésének nevezte a 2018-as büdzsét, amelynek javaslatát jövő kedden terjesztik a parlament elé.

A francia elnökjelölt megbüntetné Magyarországot

Emmanuel Macron szerint az EU-nak meg kellene büntetnie azokat az országokat, amelyek nem tartják tiszteletben az Európai Unió értékeit. A centrista francia elnökjelölt elsősorban Lengyelországra gondolt, mivel szerinte a lengyelek nem tisztelik az EU-s értékeket és megszegik az uniós irányelveket. Mivel Lengyelország mellett Magyarország is visszautasította, hogy részt vegyen az uniós menekült elosztó rendszerben, hazánkat is szankciókkal sújtaná a francia elnökjelölt.

A németek folytatnák az EU-s csatlakozási tárgyalásokat Törökországgal

Az Európai Parlament képviselői a hét folyamán a Törökország EU-csatlakozását célzó tárgyalások felfüggesztését kérték. A népszavazás végeredménye szerint módosítják az alkotmányt, ami azt jelenti, hogy megszűnik a miniszterelnöki tisztség, a kormányfő hatáskörei pedig a mindenkori köztársasági elnökre szállnak át. A németek szerint azonban a csatlakozási tárgyalások felfüggesztése kontraproduktív lenne. Az osztrákok szerint azonban nem kellene tovább hitegetni Törökországot, aki már több évtizede vár arra, hogy csatlakozhasson az Európai Unióhoz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére