Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Bertha László

2016.06.01. 19:59

Orbán: a jövõ nagy kérdése lesz a civilizációk együttélése; fellázadtak a bevándorlók a kiskunhalasi táborban; Tusk: az emberek nem kérnek a brüsszeli bürokraták vízióiból. A nap legfontosabb hírei.
Orbán: a jövő nagy kérdése lesz a civilizációk együttélése

Orbán Viktor szerdán Egyiptomban tett látogatást, ahol kijelentette, hogy a jövő nagy kérdése az lesz, hogy a történelmi civilizációk, például az iszlám és a kereszténység, hogy tudnak egymással együtt élni. A miniszterelnök szerint a nagy történelmi civilizációk együttélésének kérdésében mind Magyarországnak, mind pedig Egyiptomnak komoly mondanivalója van, ezért is fontos két ország együttműködése. Orbán Viktor a találkozót követően elmondta, hogy a terrorizmus elleni küzdelem fontosságában és Líbia stabilizálásában is egyetértés volt közte és az egyiptomi elnök között.

Fellázadtak a bevándorlók a kiskunhalasi táborban

Több száz rohamrendőr vonult ki a kiskunhalasi befogadó központhoz. A rendőrök jelenleg is farkasszemet néznek az illegális bevándorlókkal, akik követeléseket fogalmaztak meg, és folyamatosan skandálnak. Három választott szószólójuk közül egy szír férfi petíciót juttatott el a menekültügyi hatósághoz, majd arra szólította fel az egybeverődött migránsokat, hogy induljanak el Budapestre, a táborból egyelőre még nem törtek ki. A zárt táborban azokat helyezték el, akiket már jogerősen kiutasítottak az országból.

Tusk: az emberek nem kérnek a brüsszeli bürokraták vízióiból

Donald Tusk kegyetlen őszinteséggel nyilatkozott az Európai Unió jövőjéről. Az Európai Tanács elnöke szerint a brüsszeli bürokraták megszállottan kergetik az európai szuperállam eszményét, miközben a kontinens lakossága nem kér ebből a vízióból. Donald Tusk szerint a szakadás kísértete járja Európát és nem hiszi, hogy egy szövetségi állam terve a jó megoldás erre. A tanács elnöke kijelentette, hogy emberek azt követelik, hogy a jelen problémáival birkózzon meg az Európai Unió, ne pedig a jövő ígéretéről ábrándozzon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére