Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2016.02.19. 19:59

Újra lezárjuk a magyar-horvát határt, az osztrákok keresztülhúzzák az EU-s terveket, amerikai vállalatok települnek Magyarországra. A nap legfontosabb hírei.
Újra bevezetik a határzárat a magyar-horvát szakaszon

A határzár bevezetéséről a belügyminiszter döntött, miután egyeztetett a szerb kollégájával, és arra jutott, hogy csak így lehet elkerülni, hogy a horvátok ismét illegális migránsokat vonatoztassanak át a határon előzetes egyeztetés nélkül. A balkáni útvonal mentén fekvő országokat kényszerpályára állította az osztrák kormány legújabb húzása. Ausztria pénteken úgy döntött, hogy napi szinten korlátozza az országba beengedett menedékkérők számát – legfeljebb 3200 migránst engednek át a határon és maximum 80 kérelmet fogadnak be a regisztrációs pontokon –, és legújabb bejelentése szerint további szigorításokat is tervez, hogy a határán kívül megállítsa a menekültáradatot.

Ausztria bedöntené a balkáni útvonalat

Az osztrák kormány péntektől életbe léptette a menedékkérők befogadásának napi kvótáját tervezett további szigorításaival pedig a balkáni szomszédaira hárítaná a probléma megoldását, miután a kormány korábbi álláspontját felülvizsgálva többé nem törekszik a közös uniós megoldásra, hanem inkább nemzetállami hatáskörben kezelné a problémát. A Faymann-kormány ennek érdekében már a hét elején felszólította Macedóniát, hogy fokozza határai ellenőrzését, most pedig, úgy tűnik, a szlovén, a horvát és a szerb kormánytól is hasonlót vár, miután ő maga nem engedi tovább azokat, akiknek a beinvitálásában maga is részt vett. Faymann korábban a diplomáciában megengedhetetlen stílusban bírálta az Orbán-kormányt, amiért a nemzeti hatáskörben próbálta kezelni a migrációs válságot, most azonban a Brüsszelből érkezett éles kritikák ellenére is kitart álláspontja mellett.
 

Négy amerikai cég jön Magyarországra

Kb. 1700-1800 embernek adnak majd munkát az ide települő amerikai cégek, amelyek információtechnológiai, autóipari illetve szolgáltató fejlesztéseket terveznek az országban – erről Szijjártó Péter beszélt New Yorkban. A külügyminiszter az ENSZ főtitkár-helyettesével is tárgyalt a szíriai válságról, valamint az 1956-os eseményekhez kapcsolódó dokumentumok titkosításának mielőbbi feloldásáról. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére