Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nap témája: a balkáni útvonal összeomlott

Horváth József György

2015.10.19. 20:59

A magyar határzártól a szlovén-horvát konfliktusig.
Magyarország péntek éjfélkor lezárta magyar-horvát zöldhatárt.

Mivel csütörtökön Brüsszelben nem született döntés arról, miként védhetné meg az unió a külső határait, ezért a magyar kormány úgy döntött, lezárja a magyar-horvát határt.

Megváltozott a migránsok útvonala, miután a horvát kormány nem tudta a magyar határra szállítani a bevándorlókat, akik a magyar-szerb határ lezárása óta a horvát-magyar határon át mentek tovább Németország felé. Az új helyzetre reagálva a horvát kormány több ponton lezárta a Szerbiával közös határát..
Magyarország, a schengeni szabályokkal összhangban ideiglenesen visszaállította határellenőrzést a szlovén határon.

Egy nap alatt kiderült: Szlovénia sem bír a migránsáradattal. Az ország szombaton felfüggesztette a menetrendszerű vasúti közlekedést Horvátországgal. Szlovénia arra kérte szomszédait és a balkáni országokat, hogy lassítsák a migránsáradatot.

Ausztria közben azt kérte a szlovén kormánytól, hogy naponta maximum 1500 migránst küldjön a szlovén-osztrák határhoz. Ezt Szlovénia csak akkor tudná betartani, ha a horvát kormányzat tiszteletben tartaná a kérését. Miután a horvát kormány ezt nem teljesítette, Szlovénia hétfőn lezárta a szlovén-horvát határszakaszt.

Közben a horvát-szerb határnál 2000 ember torlódott fel, miután Zágráb úgy döntött: nem engednek be Szerbia felől több bevándorlót, amíg a szlovének nem nyitják meg a horvát-szlovén határátkelőket a migránsok előtt.

Hétfő estig a horvát-szlovén szakaszon is kb kétezren vártak arra, hogy továbbmehessenek Ausztria irányába.

Hétfőn az indulatok is a tetőpontjára hágtak a szláv határszakaszokon. A horvát rendőrök újságírókra támadtak a Berkasovo-Bapska határátkelőnél.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére