Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – A nap legfontosabb hírei

888

2020.10.09. 19:59

A baloldal ismét hazugságokat terjeszt a járvány kapcsán | Orbán Viktor szerint a jövő év közepéig kitarthat a járványhelyzet | Kovács Zoltán megint helyretette Jourovát.

A következő év közepénél hamarabb nem lesz vakcina a koronavírus ellen, ezért „nekünk, magyaroknak is a következő év közepéig, júniusig-júliusig kell kibírni” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő jelezte, az EU – így Magyarország is – euró milliárdokat fektet az oltóanyag-kutatásokba, de egyelőre az Európai Bizottság elnöke sem tudta megmondani, mikor lesz meg a vakcina, a dolgok pedig állnak, hogy „nem lesz ez hamarabb, mint a következő év fele”.

Van mögöttünk hét hónap, és van előttünk hét hónap, tehát mostantól kifelé megyünk (...), egy-két hónap, és akkor kezdhetjük vágni a centit. A „szabadulás” május-június-július tájékán ér Magyarországra.

 

A Demokratikus Koalíció, ahogyan azt már megszokhattuk, most sem mond igazat – reagált a Koronavírus Sajtóközpont Kálmán Olgának, a párt elnökségi tagjának pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra, miszerint még mindig nincs elegendő maszk a kórházi dolgozóknak.

Az ellenzéki politikus egy birtokukba jutott levélre hivatkozott, amely alapján, egy orvosi egyetem egyik szervezeti egységének vezetője ugyanis – tudomásuk szerint – azt kérte kollégáitól: többször is használják az egyébként egyszer használatos FFP2-es típusú maszkokat.

A Koronavírus Sajóközpont erre úgy reagált:

a „Demokratikus Koalíció – ahogyan azt már megszokhattuk – most sem mond igazat”. A mai napon FFP2-FFP3 maszkból több, mint 25 millió darab van a raktárakban – közölték, hozzátéve: arra kérik a baloldalt, hogy ha a védekezést nem is segítik, legalább álhíreket ne terjesszenek.

Az Európai Bizottság egyik alelnöke, Vera Jourová a cseh Sorosként emlegetett Zdenek Bakala egyik lapjában hőbörgött ismét egy sort Magyarországról.

Vera Jourová a Hospodárské Noviny című cseh lapnak adott interjút, amelyben megint késztetést érzett arra, hogy elővegye Magyarországot.

A politikus elutasította azt a magyar állítást, miszerint szoros kapcsolatban állna Soros Györggyel, azután elismerte, hogy találkozott a tőzsdespekulánssal.

„Ezt teljes mértékben elutasítom. Ez minden, amit ezzel kapcsolatban mondhatok” – szögezte le az alelnök. Jourová kijelentette, hogy nincs kapcsolatban Soros Györggyel, akivel 2016-ban valóban találkozott, amikor az üzletember az ukrán jogrendszer reformja iránt érdeklődött nála.

Aztán jött Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, és szétcincálta Jourovát a Facebook-oldalán.

A politikus előbb elhelyezte a Hospodárské Novinyt a térképen.

A lap kiadója a Zdeněk Bakala tulajdonában álló Economia kiadóvállalat. Ismerős lehet a név, az úriember ugyanis nemrég 2̶0̶0̶ ̶0̶0̶0̶ ̶e̶u̶r̶ó̶é̶r̶t̶ ̶v̶e̶t̶t̶e̶ ̶m̶e̶g̶ 200 000 euró támogatást ajánlott fel a volt indexesek portáljának, a Telexnek”

– írta, hozzátéve: a cseh Sorosnak is becézett Bakala kezdeményezője volt az Aspen Intézet kelet-európai szekciója létrehozásának, ahol politikusokat, újságírókat és álcivileket képeznek Sorosék.

Kovács Zoltán arra is emlékeztetett, hogy a képzésen részt vett többek között Gulyás Márton baloldali aktivista; Krekó Péter, a Political Capital igazgatója vagy épp Heil Péter, a Gyurcsány-család érdekeltségébe tartozó Altus Zrt. tanácsadási igazgatója.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére